Syyttäjä vaatii Sastamalan henkirikoksesta epäillylle tuomiota murhasta - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Miehen epäillään surmanneen lähisukulaisensa vesurilla, ruumis löytyi palaneesta rintamamiestalosta – syyttäjä vaatii Sastamalan henkirikoksesta epäillylle tuomiota murhasta

Sastamalassa elokuussa palaneesta talosta löytyi ruumis sammutustöiden aikana. Syyttäjä vaatii talossa asuneelle miehelle tuomiota murhasta.

Epäilty henkirikos tapahtui Sastamalan Heinijärventiellä elokuussa 2018.

22.3.2019 12:30

Kihlakunnansyyttäjä Joni Köykkä vaatii vuonna 1967 syntyneelle miehelle elinkautista tuomiota murhasta ja törkeästä vahingonteosta. Sastamalassa elokuussa tapahtunutta henkirikosta on tutkittu murhana ja tuhotyönä, mutta syyttäjä katsoi, että tuhotyön edellytykset eivät täyttyneet teossa.

Miehen epäillään surmanneen vuonna 1937 syntyneen lähisukulaisensa vesurilla ja polttaneensa rintamamiestalon, jossa ruumis oli. Savusukeltajat löysivät ruumiin, kun tulipaloa sammutettiin, mutta oikeuslääkäri totesi naisen menehtyneen jo ennen paloa.

Poliisi otti murhasta epäillyn miehen kiinni palopaikalta jo tapahtumailtana. Hän ja uhri asuivat talossa ja olivat lähisukulaisia. Mies on kertonut poliisille osallisuudestaan epäiltyyn henkirikokseen jo alustavissa kuulusteluissa.

Mies määrättiin mielentilatutkimukseen jo esitutkinnan aikana. Tapauksen oikeuskäsittely alkaa Pirkanmaan käräjäoikeudessa maanantaina.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: