Hoitaja jätti parivuotiaat lapset yksin vaunuissa vilkkaalle kadulle Helsingin Töölössä - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Järkyttävä tapaus leviää somessa: Hoitaja jätti parivuotiaat yksin vaunuissa vilkkaalle kadulle – ”Luottamus on nyt romutettu”

Hoitaja jätti kolme parivuotiasta lasta Mechelininkadulle kauppareissun ajaksi. Ohikulkija huolestui tilanteesta ja jäi vahtimaan lapsia hoitajan palaamiseen asti.

Yksin kaupan eteen jätetyt lapset huolestuttivat Facebook-ryhmässä. Kuvituskuvan lapset eivät liity tapaukseen.

3.5.2019 17:50

Helsingin puskaradio -Facebook-ryhmässä levisi torstaina ryhmän jäsenen julkaisema kuva, jossa kolme lasta istuu vaunuissa Mechelininkadun K-marketin edustalla. Lapset olivat huolestuneen ohikulkijan mukaan odotelleet kaupan edessä yksinään pidemmän aikaa.

Ohikulkija jäi tarkkailemaan tilannetta. Hetken kuluttua kaupasta tullut nainen kertoi olevansa lasten hoitaja. Ohikulkijan mukaan hoitaja vähätteli tilannetta ja kertoi lasten olleen hänen mielestään ilman valvontaa vain muutamia minuutteja.

Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksen aluepäällikkö Eeva Tiihonen kertoo saaneensa useita yhteydenottoja tapaukseen liittyen. Tiihosen mukaan tapaukseen liittyvän hoitajan henkilöllisyys on saatu selville. Kyseinen hoitaja ei työskentele Helsingin kaupungilla, vaan toimii yksityisenä lastenhoitajana useammalle perheelle. Tiihonen on jo keskustellut yhden lapsen äidin kanssa.

— Hän on hyvin järkyttynyt tapauksesta ja harkitsee työsuhteen purkamista. Onhan tämä iso kolaus luottamukselle, se on nyt romutettu.

Tiihosen mukaan hoitoa koskevat yleiset säännöt sanovat selkeästi, että lasten on oltava hoitajan valvonnan alla.

— Nämäkin lapset olivat vain kaksivuotiaita. Kyllä tässä on rikottu sääntöjä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: