Suomella 3 500 henkilöä haussa Interpolin ja Schengen-järjestelmän kautta – Näitä kadonneita ja vakavista rikoksista epäiltyjä henkilöitä Suomi etsii - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Suomella 3 500 henkilöä haussa Interpolin ja Schengen-järjestelmän kautta – Näitä kadonneita ja vakavista rikoksista epäiltyjä henkilöitä Suomi etsii

Suomi etsii kansainvälisten kuulutusjärjestelmien kautta tarkkailutietoja ihmisistä, varoittaa vaarallisista sekä ei-toivotuista henkilöistä ja rikosilmiöistä. Lisäksi Suomi on kansainvälisesti etsintäkuuluttanut parisataatuhatta tavaraa, esimerkiksi passeja, ajokortteja, ajoneuvoja, perämoottoreita ja ampuma-aseita.

Suomella on tällä hetkellä aktiivisena kansainvälinen kuulutus yhteensä 3 500 henkilöstä. Näin kertoo keskusrikospoliisin rikosylikomisario Teemu Aittamaa.

20.10.2019 9:00

Helsinki

Suomi etsintäkuuluttaa vuosittain 120–150 uutta rikoksesta epäiltyä tai tuomittua henkilöä.

Interpolin julkisella listalla roikkuu tällä hetkellä kahdeksan Suomen etsintäkuuluttamaa rikollista. Näiden joukossa ovat muiden muassa marokkolainen Ayoub El Yaakoubia ja algerialainen Ishak Merenvuori.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: