Kymmenillä helsinkiläissairaalan työntekijöillä on todettu koronavirus alle kahdessa kuukaudessa - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Kymmenillä helsinkiläissairaalan työntekijöillä on todettu koronavirus alle kahdessa kuukaudessa

Pormestari Jan Vapaavuoren mukaan Laakson sairaalassa on nyt parannettu suojautumista.

12.5.2020 19:16 | Päivitetty 12.5.2020 19:18

Helsinki

Helsingissä Laakson sairaalan työntekijöillä on todettu useita koronavirustartuntoja, kertoi pormestari Jan Vapaavuori tiedotustilaisuudessa tiistaina. Maaliskuun 19. päivän jälkeen yhteensä 69 työntekijällä on todettu koronavirustartunta. Kaikkiaan Laakson sairaala-alueella työskentelee noin 800 ihmistä.

Vapaavuoren mukaan noin kolmasosa tartunnan saaneista on jo parantunut.

Noin puolet tartunnoista on todettu kolmella osastolla, joilla hoidetaan koronaviruspotilaita. Laakson koronaterveysaseman henkilökunnalla tartuntoja ei ole tullut ilmi.

Lisäksi 14 potilaalla muilla kuin koronavirusosastoilla on todettu tartunta.

Pormestarin mukaan kaikki tartunnan saaneet työntekijät on asetettu eristykseen ja altistuneet karanteeniin. Koronavirustartunnan saaneita potilaita hoidetaan eristyksissä suojavarotoimin, ja myös potilaiden kautta altistuneet ovat karanteenissa.

Vapaavuori kertoo, että työntekijöille on myös painotettu, että töihin saa tulla vain terveenä ja oireettomana. Varotoimena kaikki sairaala-alueella työskentelevät testataan, oli heillä oireita tai ei. Tiistai-iltaan mennessä testejä on pormestarin mukaan otettu lähes 500.

Lisäksi koronaviruspotilaiden hoidossa suojautumista parannetaan. Vapaavuori kertoi infossa, että hoidossa siirrytään käyttämään korkeamman tason FFP2-tason hengityssuojaimia. Lisäksi henkilökunnan välisissä kontakteissa käytetään kirurgisia suu-nenäsuojaimia.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?