Ministeri siirsi kemian lakon alkua kahdella viikolla - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Ministeri siirsi kemian lakon alkua kahdella viikolla

Työministeri Tuula Haatainen (sd.) on päättänyt siirtää Kemianteollisuutta koskevan lakon alkua.

Työministeri Tuula Haatainen siirsi kemian lakon alkua kahdella viikolla.

23.1.2020 10:07

Kemian neuvotteluille annettiin lisää aikaa. Työministeri Tuula Haatainen (sd.) on päättänyt siirtää Kemianteollisuutta koskevan lakon alkua kahdella viikolla. Sovitteluja jatketaan perjantaina aamulla valtakunnansovittelijan toimistossa.

Kemian lakon oli aiemmin määrä alkaa maanantaina 27. tammikuuta. Lakon takia muun muassa Nesteen Porvoon ja Naantalin jalostamoiden tuotanto olisi ajettu alas. Pitkittyessään kemian lakko vaikeuttaisi polttoaineiden saantia ja lamauttaisi yhteiskunnan toimintaa.

Kemianteollisuuden työehtosopimuskiistaan etsitään nyt ratkaisua hartiavoimin. Asiassa käytiin keskiviikkona neuvotteluja valtakunnansovittelijan toimistossa puolen vuorokauden ajan. Sovittelua ja neuvottelukontaktia ei nyt haluta katkaista, sillä kemian alan lakonuhka on koko yhteiskunnan kannalta hyvin vakava asia.

Kemianteollisuus on vientiteollisuuden merkittävä ala. Mahdollisesta lakosta suurimmat vaikeudet aiheutuisi pitkälti valtio-omisteiselle Nesteelle. Pitkittyessään lakko aiheuttaisi ongelmia polttoaineiden saannissa ja vaikeuttaisi muun muassa liikenteen ja viranomaisten toimintaa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos