Lääkäri Jonne Juntura hakeutui psykiatriseen päivystykseen, mutta ei saanut heti apua – Puhuu nyt hoitoon pääsyn puolesta: "Joskus ei riitä edes itsemurhayritys" - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Lääkäri Jonne Juntura hakeutui psykiatriseen päivystykseen, mutta ei saanut heti apua – Puhuu nyt hoitoon pääsyn puolesta: "Joskus ei riitä edes itsemurhayritys"

Lääkäri Jonne Juntura joutui opiskeluvuosinaan kokemaan kantapään kautta, millaista on etsiä hoitoa mielenterveyden ongelmiin. Hoitoon pääsemisen ja oireiden tunnistamisen vaikeus hankaloittavat avunsaantia etenkin lievemmissä tapauksissa. Hoitoon ei pääse, vaikka tietoisuus mielenterveydestä kasvaa.

Lääkäri Jonne Juntura haluaa edistää mielenterveyspalveluiden saatavuutta ja laatua. Erityisesti nuorten pitäisi saada apua nykyistä helpommin.

1.7.2019 7:00

Lääkäri Jonne Juntura sairastui kolmantena opiskeluvuotenaan masennukseen ja ahdistukseen. Ensin alkoivat paniikkikohtaukset, joiden oireita Juntura ei tunnistanut.

– On ihan eri asia lukea oireista kirjoista kuin itse tuntea ne. Koska en tiennyt mikä minulla oli, hankkiuduin psykiatriseen päivystykseen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut