Helsingin Laajasalon seksuaalirikoksista on nostettu syytteitä kahta henkilöä vastaan – uhreja on 19, joista suurin osa oli tekojen aikaan alaikäisiä - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Helsingin Laajasalon seksuaalirikoksista on nostettu syytteitä kahta henkilöä vastaan – uhreja on 19, joista suurin osa oli tekojen aikaan alaikäisiä

"Enona" tunnettua miestä ja hänen miestuttavaansa syytetään muun muassa törkeistä lapsen hyväksikäytöistä ja raiskauksista.

Laajasalon seksuaalirikosvyyhdissä on syytettynä kaksi miestä. Pääepäilty, "Enona" tunnettu mies vangittiin keväällä.

11.9.2019 14:41

Helsingin Laajasalossa tapahtuneissa seksuaalirikossarjassa on nostettu syyteitä kahta henkilöä vastaan. Pääepäilty tunnetaan nuorten keskuudessa nimellä "Eno". Ilta-Sanomien mukaan juttukokonaisuudessa on syytettynä myös hänen, noin 30-vuotias miestuttavansa.

Miehille vaaditaan Helsingin käräjäoikeudessa rangaistusta törkeistä raiskauksista, raiskauksista, törkeistä lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä, törkeästä huumausainerikoksesta sekä useista muista seksuaali-rikoksista ja laittoman materiaalin hallussapidosta.

Uhreja on kaikkiaan 19, joista lähes kaikki ovat olleet tapahtuma-aikaan alaikäisiä. Juttukokonaisuudessa syytekohtia on useita kymmeniä.

Poliisin esitutkinnassa selvisi, että teot ovat tapahtuneet miehen asunnossa Helsingin Laajasalossa. 1950-luvulla syntynyt mies houkutteli alaikäisiä tyttöjä asunnolleen alkoholin ja muiden päihteiden avulla. Joitakin uhreistaan hän käytti hyväksi hyvin pitkään. Mies vangittiin maaliskuussa.

Kysymyksessä on vuosia jatkunut ja laaja seksuaalirikossarja. Rikosepäilyt ajoittuvat vuosille 2006–2019.

Ensimmäinen rikosepäily tuli poliisin tietoon vuodenvaihteessa 2018–2019, kun yksi miehen uhreista teki rikosilmoituksen poliisille. Tutkinnan edetessä ilmeni myös useita uusia rikosepäilyjä. Heinäkuun loppupuolella poliisi julkaisi epäillyn miehen kuvan ja pyysi mahdollisia uhreja tai tapauksesta jotain tietäviä ilmoittautumaan.

Molemmat vastaajat ovat esitutkinnassa kiistäneet syyllistyneensä rikoksiin. Syyttäjät ovat pyytäneet asian käsittelyä suljetuin ovin ja koko oikeudenkäyntimateriaalin salaamista asianomistajien suojaamiseksi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: