Asiantuntijat kertovat, mihin sähköimpulsseja antavia markettilaitteita uskaltaa käyttää - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Sähkö auttaa virtsankarkailuun ja vie hartiakivut – Asiantuntijat kertovat, mihin sähköimpulsseja antavia markettilaitteita uskaltaa käyttää

Lihasten ja hermojen sähköinen stimulointi auttaa kuntoutumaan esimerkiksi polvileikkauksen jälkeen. Se lievittää kuukautiskipuja tai hartiasärkyjä, ja sähköstimulaatioon perustuu jopa kuntoutuksessa käytetty kävelyrobotti. Laitteista toivotaan nyt lisätehoja urheilutreeneihinkin, mutta onko siinä mitään järkeä? Lue urheilulääkärin ja fysiatrian professorin Olavi Airaksisen arviot sähkölaitteiden käytöstä kuntoutuksessa ja kuntoilussa.

Työharjoittelija Juuli Vainio (matolla) teki lihaskuntotreenin, jota tehostettiin stimuloimalla lihaksia sähköllä. Yrittäjä Maarit Vihma ohjasi harjoituksen.

26.3.2019 8:00

Lukion yrittäjyyslinjalla opiskeleva Juuli Vainio on työharjoittelussa tamperelaisessa hyvinvointistudiossa Hypofixissä, ja nyt hänen työnään on esitellä ems-treeniä.

Vainio pukee ylleen luotiliiviä tai miltei avaruusasua muistuttavan mustan puvun, jonka sisällä on elektrodeja. Niihin johdetaan matalataajuista sähköä, joka aktivoi lihaksia.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut