Valkoinen kenguru pomppi pitkin autotietä Ahvenanmaalla - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Tiellä pomppinut valkoinen kenguru hämmästytti Ahvenanmaalla – eläin saatiin kiinni iltapäivällä, kun sitä oli ammuttu nukutusnuolella

”Eli jos joku kaipaa valkoista kenguruaan tai tietää mistä se on peräisin, niin kerrohan siitä mieluusti poliisille”, Ahvenanmaan poliisi kehotti tiedotteessaan.

Ohikulkija kuvasi valkoisen kengurun pomppimassa Hammarlandsvägenillä.

9.8.2019 12:32

Ahvenanmaalla vapaana pitkin ajotietä pomppinut kenguru on saatu kiinni alkuiltapäivästä, kertoo Ahvenanmaan poliisi.

Paikallisen Ålands Radion mukaan eläintä ammuttiin kiinnioton yhteydessä nukutusnuolella.

Ahvenanmaan poliisi sai perjantaina varhain aamulla erikoisen puhelun, jonka mukaan Hammarlandsvägeniä pitkin pomppii kenguru.

– Eikä mikä tahansa kenguru, vaan valkoinen kenguru, Ahvenanmaan poliisin tiedotteessa kerrotaan.

– Eli jos joku kaipaa valkoista kenguruaan tai tietää mistä se on peräisin, niin kerrohan siitä mieluusti poliisille.

Poliisi täsmentää tiedotteessaan, että ”ilmoittaja kertoi olevansa selvinpäin”. Partio myös kävi paikalla toteamassa, että havainto pitää paikkansa.

Tallentui videolle

Poliisin Facebook-jaossa on Ahvenanmaalla asuvan miehen kuvaama video, jossa toden totta loikkii — ei sen enempää eikä vähempää –  kuin valkoinen kenguru.

– Sitä näkee paljon eläimiä, kun ajelee töihin viiden, kuuden aikaan aamuisin. Ei siinä mitään ihmeellistä. Mutta ajaapa valkoisen kengurun vieressä Ahvenanmaalla. Sitä en olisi uskonut! mies kirjoittaa päivityksessään ruotsiksi.

Ylen mukaan kyseessä on Therese Söderberg-Lundqvistin omistama kenguru, nimeltään Willy Wonka. Omistajan mukaan eläin oli säikähtänyt ukkosta ja on edelleen karkuteillä.

– Se on hypännyt aitauksen yli ja juossut noin 20 kilometriä Långträskiin Hammarlandissa. Se on ilmeisesti säikähtänyt öistä ukkosta, omistaja sanoo Ålands radiolle.

Söderberg-Lundqvist kertoo uutistoimisto SPT:lle, että eläin on todennäköisesti peloissaan, mutta vaaraton.

Uutista muokattu kello 17.13: Lisätty tieto kengurun kiinniotosta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: