NHL-kiekkoilija Jori Lehterä tuomittiin huumausainerikoksesta vankeuteen - Kotimaa - Satakunnan Kansa

NHL-kiekkoilija Jori Lehterä tuomittiin huumausainerikoksesta vankeuteen – liigan päätekijälle 10 vuotta vankeutta

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut pitkiä vankeusrangaistuksia Tampereen kokaiinijutussa.

Jääkiekkoilija Jori Lehterä oli kuultavana Pirkanmaan käräjäoikeudessa videoyhteyden välityksellä helmikuussa.

27.3.2019 15:35 | Päivitetty 27.3.2019 19:29

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut useita henkilöitä törkeistä huumausainerikoksista Tampereen kokaiiniliigan jutussa. Lisäksi se määräsi useille henkilöille tuomiot huumausainerikoksista. Lisäksi tapauksessa jaettiin tuomioita myös muun muassa ampuma-aserikoksista ja pahoinpitelyistä.

Yksi tuomituista on NHL-kiekkoilija Jori Lehterä, jolle Pirkanmaan käräjäoikeus määräsi neljän kuukauden ehdolliseen vankeustuomion huumausainerikoksesta. Käräjäoikeuden mukaan Lehterä hankki kokaiinia kesän 2018 aikana.

Lue myös:

Poliisi pysäytti yössä kiitäneen Nissanin, ja se johti ison rikosliigan jäljille – Lue ainutlaatuinen kuvaus Tampereen alamaailmasta, Kossu-nimisestä gangsterista ja mystisestä ”Saunanegrosta”

Lehterällä oli osuus jutussa pelkästään ostajana. Hänen ei missään vaiheessa epäilty osallistuneen varsinaisen liigan toimintaan, vaikka hän tuntee sen päätekijän.

Laajan kokaiiniliigan päätekijä Kosar Fatahi tuomittiin 10 vuoden vankeuteen törkeistä huumausainerikoksista. Hänen avustajanaan toiminut Karl Kivelä tuomittiin viiden ja puolen vuoden vankeuteen. Fatahi ja Kivelä määrättiin menettämään valtiolle rikollisesti ansaittua taloudellista hyötyä yli 260 000 euroa. Fatahilta oli ennalta takavarikoitu reilut 56 000 euroa.

Kokaiinin maahan kuljettanut Emeka Ezeanuagy tuomittiin kuudeksi vuodeksi vankeuteen. Mies toimi kuriirina ja kuljetti kokaiinin vatsassaan Suomeen. Hänet määrättiin menettämään valtiolle rikoksen tuottamana taloudellisena hyötynä 136 000 euroa. Häneltä on ennalta takavarikoitu lähes 12 000 euroa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut