Vaikeaa suolistotautia sairastava Kerttu Artkoski, 5, nukkuu joskus yötkin potalla – ”Kun joulu tuli, olimme jo aivan lopussa”, viisilapsisen perheen äiti ja isä kertovat - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Vaikeaa suolistotautia sairastava Kerttu Artkoski, 5, nukkuu joskus yötkin potalla – ”Kun joulu tuli, olimme jo aivan lopussa”, viisilapsisen perheen äiti ja isä kertovat

Suomessa jo yli 50 000 ihmistä on sairastunut IBD-suolistosairauteen. Tämänkin vuoden aikana ilmaantuu noin 2 000 uutta tapausta. Tulehduksellinen suolistosairaus on hyvin pienillä lapsilla erittäin harvinainen. Kun Kerttu Artkoskin veriripuli alkoi alle 2-vuotiaana, lääkärit etsivät diagnoosia kuukausia.

Äidin Tytti Artkosken sylissä istuva Kerttu on sopeutunut siihen, että hänellä on vaikea suolistosairaus ja hän tietää, miten taudin kanssa eletään.

8.12.2019 10:35

Kerttu Artkoski ei ollut vielä täyttänyt kahta vuotta, kun se iski. Housuihin karannut ripuli yllätti myös vanhemmat, sillä Kerttu oli heittänyt vaipat nurkkaan jo 1-vuotiaana. Siitä lähtien reipas ja omatoiminen tyttö oli tehnyt tarpeensa aina pottaan.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: