Anne Bernerin nimitys SEB-pankin hallitukseen vahvistui - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Anne Bernerin nimitys SEB-pankin hallitukseen vahvistui

Ministeri Anne Bernerin (kesk.) valinta SEB-pankin hallitukseen vahvistettiin tiistaina pankin vuosikokouksessa Tukholmassa. Berner aloittaa työssään kesäkuussa.

26.3.2019 21:20

Tieto- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) valittiin odotetusti ruotsalaisen SEB-pankin hallitukseen. Asiasta päätettiin pankin hallituksen vuosikokouksessa Tukholmassa tiistaina iltapäivällä.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Kauppalehti, jonka mukaan Berner oli itse estynyt pääsemään paikalle.

Hänen lisäkseen pankin hallitukseen valittiin Lars Ottersgård, joka on Nasdaqin markkinateknologian johtaja.

Bernerin noususta ruotsalaisen pörssiyhtiön johtoon nousi helmikuussa kohu, sillä tieto tuli kaikille yllättäen. Tieto tuli julki Suomeen alkujaan hieman nolosti ruotsalaislehti Dagens Industrin kautta. Siitä ei kertonut Berner itse eikä tuolloinen pääministeri Juha Sipilä. Tiedot, kuka tiesi mitäkin ja missä vaiheessa muuttuivat julkisuudessa.

Myös Bernerin pestin alkamisen ajankohdasta oli alkuun epäselvyyttä. Sen arveltiin alkavan heti vuosikokouksen jälkeen. Herätti ihmetystä, kuinka Berner ei voisi toimia samaan ministerinä ja SEB:n hallituksessa. Esteellisyysongelmaa selvitettiin oikeuskanslerin kanssa.

Sittemmin SEB:n viestintäjohtaja Frank Hojem kertoi Ylelle sen alkavan vasta 1. kesäkuuta. Hän ei myöskään osallistu hallituksen kokouksiin ennen kesäkuuta.

Berner ei ole ehdolla eduskuntavaaleissa. Hän ilmoitti alkujaankin olevansa vain yhden kauden kansanedustajana.

SEB (Skandinaviska Enskilda Banken) on pohjoismainen rahoitus- ja omaisuudenhoitopalvelujen tarjova pankki.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut