Räjähdys – kannabisöljyn valmistaminen meni pieleen: kuvat - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Kuvat: Tältä näytti räjähdyksen jälkeen helsinkiläisasunnon keittiössä – epäily: Kaksikko valmisti kannabisöljyä, sitten humahti

Poliisi epäilee kahden miehen yrittäneen valmistaa kannabisöljyä asunnossa Laajasalossa. Butaanikaasulla lämmittäminen aiheutti räjähdyksen keskiviikkona.

Liesi koki kovia.

1.8.2019 21:31

Poliisi on ottanut kiinni kaksi noin 30-vuotiasta miestä, joita epäillään huumausainerikoksesta ja ampuma-aserikoksesta.

Miehet olivat rikoskomisario Jani Nikosen mukaan todennäköisesti yrittäneet valmistaa kannabisöljyä yksityisasunnossa Koirasaarentiellä Laajasalossa. Öljyn valmistamisen yhteydessä miehet olivat epäilyjen mukaan kuumentaneet seosta liesituulettimen alla butaanikaasulla, josta oli aiheutunut ylikuumeneminen ja kemiallinen räjähdys.

–  Ylikuumeneminen aiheutti humahduksen, ja lieden edessä oleva henkilö loukkaantui.

Nikosen mukaan mies sai sairaalahoitoa vaativia palovammoja, ja hänet kuljetettiin sairaalaan. Toinen miehistä vietiin Pasilan poliisivankilaan.

Asunnosta löytyi Nikosen mukaan myös kannabiskasvattamo, huumausaineita, ase ja tietoteknisiä laitteita. Poliisi tutkii tapausta huumausainerikoksena ja ampuna-aserikoksena. Asunnossa olleiden miesten lisäksi epäilyn kohteena on asunnon varsinainen haltija.

Epäillyt ovat Nikosen mukaan poliisille aiemmin tuttuja ja molemmilta löytyy rikostaustaa. Asunto, jossa räjähdys tapahtui ei ollut kummankaan epäillyistä, mutta poliisin mukaan ei ole tässä vaiheessa syytä epäillä, että miehet olisivat siellä laittomasti.

Kannabisöljyn myyminen on Suomessa laitonta. Nikosen mukaan kannabisöljyä kaupitellaan yleensä esimerkiksi internetin tor-verkon kautta.

Räjähdyksestä ei poliisin mukaan aiheutunut vaaraa muille talon asukkaille.

Öljyä yritettiin valmistaa lieden päällä.

Keittiön katto mustui.

Räjähdys tapahtui yksityisasunnossa Koirasaarentiellä Helsingin Laajasalossa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos