Sähköiskuja, raiskauksia ja happoa päälle – "Olen hämmästynyt siitä, millainen kyky kovia kokeneella ihmisellä on selviytyä tavalliseen elämään takaisin" - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Sähköiskuja, raiskauksia ja happoa päälle – "Olen hämmästynyt siitä, millainen kyky kovia kokeneella ihmisellä on selviytyä tavalliseen elämään takaisin"

Suomessa elää tuhansia maahanmuuttajia, jotka ovat kokeneet väkivaltaista kiduttamista. Vain osa saa riittävää tukea kuntoutumiseen. Kidutetuiksi joutuneiden auttaminen katkaisee myös traumaperäisestä stressistä syntyneiden ongelmien siirtymisen sukupolvelta toiselle.

Psykoterapeutti Marja Eroma (vas) sekä palvelupäällikkö Jaana Ukonaho työskentelevät Oulun Diakonissalaitoksen kidutettujen palvelukeskuksessa. ODL järjestää pitkäkestoista hoitoa vuosittain noin 50 oleskeluluvan saaneelle maahanmuuttajalle, joilla on elämässään vakavia ja traumatisoivia kidutuskokemuksia.

21.1.2020 7:00

Tämä on tavallinen toimistohuone, mutta näiden seinien sisällä kerrotut tarinat eivät ole millään tavoin tavallisia. Tässä huoneessa saavat puhua ne, jotka ovat kokeneet järkyttäviä asioita elämässään: silmitöntä väkivaltaa ja kidutusta, sodan ja kriisitilanteiden kauhua.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut