Käräjäoikeus hylkäsi Aku Hirviniemeen kohdistuneet syytteet kahden alaikäisen naisen seksuaalisesta ahdistelusta - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Käräjäoikeus hylkäsi Aku Hirviniemeen kohdistuneet syytteet kahden alaikäisen naisen seksuaalisesta ahdistelusta

Tuomion mukaan ei ole riittävällä varmuudella pääteltävissä, että syytteeseen johtanut tilanne olisi ollut seksuaalissävytteinen.

Aku Hirviniemi kiisti syytteen seksuaalisesta ahdistelusta Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa toukokuussa.

7.6.2019 17:09

Kanta-Hämeen käräjäoikeus on hylännyt näyttelijä Aku Hirviniemeen kohdistuneet syytteet kahden alaikäisen naisen seksuaalisesta ahdistelusta. Hirviniemi oli aiemmin kiistänyt syytteet.

Käsiteltävä tapaus oli syntynyt, kun Hirviniemi oli kutsunut kaksi kadulla tapaamansa nuorta naista tutustumaan kotiinsa Riihimäellä kesäkuussa 2018. Naiset olivat tapahtuma-aikaan 17-vuotiaita.

Syytteen mukaan humalainen Hirviniemi kosketteli asunnolla kumpaakin naisista estelyistä huolimatta, muun muassa paidan alta selästä. Lisäksi toista naisista hän oli silittänyt hiuksista sekä estänyt nousemasta kanssaan samalta tuolilta pitelemällä vyötäröllä kiinni. Molemmat nuorista naisista kertoivat kokeneensa tapahtuneen hämmentävänä, sekä toinen ärsyttävänä ja toinen ahdistavana.

Tuomion mukaan ei ole riittävällä varmuudella pääteltävissä, että tilanne olisi ollut seksuaalissävytteinen.

Syytteen hylkäämisen johdosta valtio velvoitetaan korvaamaan Hirviniemelle oikeudenkäyntikuluina 7 462,80 euroa.

Käsittely tapahtui suljetuin ovin

Käräjäoikeus antoi päätöksen kolme viikkoa oikeudenkäynnin pääkäsittelyn jälkeen. Asiaa käsiteltiin Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa pääosin suljetuin ovin asianomistajien alaikäisyyden vuoksi. Syytteen luku ja Hirviniemen vastaus olivat julkisia.

Vastauksessaan Hirviniemi myönsi olleensa humalassa ja kutsuneensa naiset tutustumaan kotiinsa mutta kiisti syytteen seksuaalisesta ahdistelusta.

Syyttäjä oli vaatinut Hirviniemelle vähintään 50 päiväsakon rangaistusta. Nuorilla naisilla ei ollut vaatimuksia Hirviniemelle.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: