Näin yli 70-vuotiaat ovat selvinneet karanteenista - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Porilaiset Nurmet näkevät pojanpojan legoleikit lasitetun parvekkeen avulla – Näin yli 70-vuotiaat ovat selvinneet tiukoista karanteeniohjeista

Ikäihmiset voivat pian tavata läheisiään ulkona, sillä Sosiaali- ja terveysministeriö ja THL aikovat höllentää yli 70-vuotiaille osoitettuja karanteeniohjeitaan. Kevät karanteenia vastaavissa olosuhteissa on ollut monille pitkä. Oululainen Pirkko Herrala, porilaiset Marja ja Markku Nurmi sekä Kangasalla asuvat Riitta ja Pekka Kurkijärvi kertovat, miten ovat pärjänneet eristyksissä.

Porilaiset Marja ja Markku Nurmi haluasivat jo nähdä muitakin naamoja kuin toistensa kasvot, mutta ovat onnellisia siitä, että näinä aikoina ei tarvitse elää yksinään.

10.5.2020 10:00 | Päivitetty 10.5.2020 10:15

Kyyneleet tulivat Pirkko Herralan silmiin. Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) oli juuri sanonut illan A-studiossa, että yli 70-vuotiaiden karanteenista ei vielä toukokuussa voi luopua, vaan se jatkuu pidemmälle.

– Se oli melkoinen isku, kun sitä oli odottanut niin toukokuuta. Kyllä minä sota-ajan lapsena ymmärrän, että näin pitää menetellä. Aina välillä yksinkertaisesti tulee paha mieli ja ikävä, Herrala kertoo puhelimessa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: