Emman mäntykakku näyttää aivan aidolta kannolta - Kotimaa - Satakunnan Kansa

”Mitä mäntypölkky tekee leivontaryhmässä?” – Some sekosi Emman taidonnäytteestä

Lähes aidon näköinen mäntykakku ihastutti sosiaalisessa mediassa.

Kakun päällä nököttää sokerimassasta askarreltuja metsäneläimiä.

1.2.2020 9:07

Onko se kanto vai kakku? Moni joutui hieraisemaan silmiään, kun lieksalainen Emma Oinonen, 26, latasi Facebookin leivontaryhmiin kuvan leipomastaan kakusta. Oinosella on kokin koulutus, mutta kakkuja hän tekee lähinnä harrastuspohjalta, itseoppineena kotileipurina.

Mäntykakku oli tehty toiveesta yksivuotiaan pojan syntymäpäiville.

– Minulla oli aika lailla vapaat kädet, kunhan kakku olisi metsäaiheinen ja yksivuotiaalle sopiva, Oinonen kertoo.

Oinonen jakoi kuvan kakusta muutamaan Facebookin leivontaryhmistä sekä omalle Instagram-tililleen. Pelkästään Leivotaan!-ryhmässä julkaisu on kerännyt yli 3 000 tykkäystä ja pari sataa ylistävää kommenttia.

– Lähinnä ihmeteltiin, että mitä joku männynpölkky tekee leivontaryhmässä. Olin itsekin ihan tyytyväinen lopputulokseen, mutten ajatellut, että kakku olisi herättänyt niin paljon huomiota, Oinonen naurahtaa.

Itse kakun saajakin oli ladannut kommenttiketjuun kuvan leikatusta kakusta todistaakseen, että kyseessä tosiaan oli kakku, eikä aito männynkanto.

Näin kakku tehtiin

Mäntykannon sisältä paljastuu perinteinen kakkupohja, jossa on vaniljainen moussetäyte ja lakkamarjoja.

Viime keväänä Oinonen oli leiponut koivunkantokakun, jonka hän päällysti sokerimassalla. Mäntykakussa hän halusi kokeilla toimisiko kuorrutus kreemillä - myös maun takia.

Viime keväänä Oinonen valmisti myös koivukakun häälahjaksi miehensä ystävälle. Koivukakku oli kuorrutettu sokerimassalla, mutta mäntykakkuun Oinonen halusi kokeilla jotain erilaista.

– Ihan kivan näköinen siitä tuli kreemilläkin, ei tarvinnut laittaa onneksi monta kerrosta. Kukaan ei oikein tykkää niitä sokerimassakuorrutteita syödä, Oinonen toteaa.

Kakun päällä on Kinuskikissan ohjeella tehtyä marenkivoikreemiä. Kakun sivuille laitettuun kreemiin Oinonen lisäsi tummaa suklaata, tummaa leivontakaakaota ja hieman mustaa pastaväriä.

Kakun kannen kreemi on niin ikään värjätty pastavärillä ja leivontakaakaolla. Kun pinta kovettui, Oinonen maalaili viimeistelyt vielä samoilla pastaväreillä. Kuviointi on tehty kapean levityslastan ja puisen grillitikun avulla.

Jos videoupotus kakusta ei näy, voit katsoa sen täältä. Lisää leipomisvinkkejä löytyy Oinosen blogista.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut