Urho Kekkosen pesiskaveri lähti rakentamaan ihannevaltiota Petroskoihin, mutta eräänä iltana hän ei tullut kotiin - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Urho Kekkosen pesiskaveri lähti rakentamaan ihannevaltiota Petroskoihin, mutta eräänä iltana hän ei tullut kotiin – Stalin surmautti satoja suomalaisia 1930-luvulla

Sandarmohin joukkohaudoilla Karjalassa pidetään aina 5. elokuuta muistotilaisuus teloitettujen omaisille. Ilona Vanhasen isoisä Arvi Korhonen ehti asua kuusi vuotta Neuvostoliitossa ennen kuin joutui Stalinin vainojen uhriksi.

Helsingissä asuvan Ilona Vanhasen valokuvassa hänen isoisänsä Arvi Korhonen on takarivissä vasemmalla ja Urho Kekkonen oikealla. Sisällissodassa kaverukset taistelivat eri puolella, Korhonen punaisten ja Kekkonen valkoisten joukoissa.

17.8.2019 17:10 | Päivitetty 17.8.2019 17:16

Karhumäki/Sandarmoh

Ilona Vanhasen isoisän Arvi Korhosen jäänteet makaavat pari metriä mullan alla yhdessä Josif Stalinin 9 000 muun uhrin kanssa Karjalan tasavallassa Karhumäen piirissä.

Sandarmohin joukkohaudoilla vierailee joka vuosi elokuun 5. päivänä joukko teloitettujen omaisia pitämässä muistotilaisuuden. Myös Venäjällä toimivat diplomaatit tulevat silloin osoittamaan kunnioitusta Stalinin uhreille.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: