Helvetin enkeleiden johtaja vangittu - Kotimaa - Satakunnan Kansa

MTV: Helvetin enkeleiden johtaja vangittu – Tutkinnanjohtaja: "Kokonaisuus on hyvin poikkeuksellinen"

Arkistokuva.

20.7.2019 19:09

Helvetin enkelien oletettu johtaja on vangittu huumausainerikoksesta epäiltynä. Helsingin käräjäoikeus vangitsi miehen lauantaina. Vangitsemisoikeudenkäynti pidettiin suljetuin ovin ja istunnon asiakirjat on määrätty lähes kokonaan salaisiksi.

MTV:n mukaan vangittu mies on tunnettu Helvetin enkeleiden johtohahmona. Asian tutkinnanjohtajana toimii Kaarle Lehmus, joka pysyi niukkasanaisena kommentoidessaan asiaa päivällä.

Lehmus kommentoi päivällä useille eri medioille, että kyseessä on laaja rikoskokonaisuus, jossa on erilaisia ulottuvuuksia. Hän kertoo tutkinnan olevan "hirvittävän kesken".

Tutkinnanjohtaja niukkasanainen

Lehmus ei suostunut kommentoimaan sitä, liittyykö tapaus fitnesstähti Sofia Belórfin perjantaiseen vangitsemiseen. Belorfia epäillään tuottamuksellisesta rahanpesusta. Hänen puolisonsa Niko Ranta-ahon epäillään syyllistyneen törkeään huumausainerikokseen sekä törkeään dopingrikokseen. Myös hänet on vangittu.

Lehmuksen mukaan rikoskokonaisuuteen liittyvien epäiltyjen henkilöiden lukumäärä on iso.

– Tapauksessa on sellaisia elementtejä, jotka tekevät tästä hyvin poikkeuksellisen suomalaisessa rikoshistoriassa.

– Tänään käsitellyssä tapauksessa puhutaan erittäin vaaralliseksi huumeeksi luokitellusta huumausaineesta, Lehmus toteaa.

Tutkinnanjohtaja ei ottanut kantaa huumeiden laatuun tai määrään. Poliisi on tehnyt töitä asian parissa kuukausikaupalla, Lehmus kertoo.

Syytteen nostamisen määräaika on 16. tammikuuta 2020.

Päivän tapahtumista uutisoi ensimmäisenä MTV.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: