Tällaista on salapoliisityö koronaketjujen kintereillä - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Tällaista on salapoliisityö koronaketjujen kintereillä – jäljittäjät etsivät altistuneita kauppojen työvuorolistoilta ja juhlien nimiluetteloista, pahimpana epidemia-aikana puheluita soiteltiin aamusta iltaan

Tapasimme koronavirustartunnan metsästäjät aivan tavallisessa avokonttorissa, jossa he työskentelevät silloin, kun eivät ole etätöissä. Helsingin kaupungilla jäljittäjät on jaettu eri ympäristöihin erikoistuneisiin työryhmiin. Terveydenhoitaja Nora Hauhio jäljittää hoivakodeissa tapahtuneita tartuntoja ja altistumisia.

Viime viikolla terveydenhoitaja Nora Hauhio ei jäljittänyt koronavirukselle altistuneita, koska tartuntoja on nyt melko vähän. Keväällä jäljitystyötä oli niin paljon kuin ehti tehdä.

8.7.2020 8:30

Koronavirus leviää ja sairastuttaa levitessään uusia ihmisiä. Jokaisen tartunnan lähde on yritettävä selvittää, koska sitä kautta voidaan päästä uusien tapausten jäljille ja saada tietoa viruksen leviämisestä.

Koronavirusta ajavat takaa jäljittäjät, jotka tekevät työtään yllättävänkin epädramaattisessa ympäristössä virastotalolla. Työ on kuitenkin toisinaan varsinaista salapoliisitoimintaa. Aseena heillä ovat puhelimet ja tietokoneet.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: