Suomen eläinsuojelu selvitti suomalaisten mielipiteitä nautojen, kanojen ja kettujen oloista - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Suomen eläinsuojelu selvitti suomalaisten mielipiteitä nautojen, kanojen ja kettujen oloista – 80 % haluaa eläimet pois ahtaista häkeistä ja parsista

Minkkien ja muiden turkiseläinten häkkikokoa koskevia vaatimuksia muutettiin kymmenkunta vuotta sitten. Tilaa piti olla lähes puolet enemmän kuin ennen.

30.9.2019 8:44

Neljä viidestä suomalaisesta haluaisi päästää tuotanto- ja turkiseläimet pois ahtaista häkeistä ja parsista. Tämä käy ilmi SEY Suomen eläinsuojelun Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä.

Vastaajista 53 prosenttia on erittäin ja 27 prosenttia melko samaa mieltä väittämän kanssa. Naisten ja nuorten kannat ovat tätäkin selvempiä. Naisista 92 prosenttia ja nuorista noin 84 prosenttia on väittämän kanssa samaa mieltä.

Naisista melko tai täysin eri mieltä on vain 2 prosenttia. Miehillä erimielisten osuus on 12 prosenttia.

Kyselytutkimus tehtiin syyskuussa 2019. Siihen vastasi 1 003 henkilöä.

Kyselyn johdanto kuului "Suomessa pidetään miljoonia tuotanto- ja turkiseläimiä pienessä häkissä tai tilassa, jossa liikkuminen ei ole mahdollista".

Sitä seurasi kysymys: "Kuinka samaa tai eri mieltä olette seuraavan väittämän kanssa: Tuotanto- ja turkiseläinten pitäisi päästä liikkumaan päivittäin usean neliömetrin alueella?"

Vastaajat saivat viisi vaihtoehtoa asteikolla "erittäin samaa mieltä" ja "täysin eri mieltä".

Suomen eläinsuojelun mielestä lopputulos on yksiselitteinen.

– Suomalaisten mielestä eläimillä pitää olla itsestään selvä oikeus liikkumiseen, toiminnanjohtaja Kati Pulli sanoo.

– Tämä on vahva viesti uutta eläinsuojelulakia valmisteleville päättäjille.

Suomessa vietetään Eläinten viikkoa 4.-10. lokakuuta. Se on SEY Suomen eläinsuojelun vuonna 1959 aloittama teemaviikko. Tämän vuoden teemana on "Yksikään eläin ei ole häkkieläin".

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: