Posti siirtää töitä Tallinnaan - toimitusjohtajalle jättimäinen lähes miljoonan euron tili - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Posti siirtää töitä Tallinnaan - toimitusjohtajalle lähes miljoonan euron tili

Valtionyhtiö Postin johtaminen toi toimitusjohtaja Heikki Maliselle viime vuonna lähes miljoonan euron tulot.

Postin toimitusjohtaja Heikki Malinen tienasi viime vuonna lähes miljoona euroa yhtiön johtamisesta.

26.3.2019 10:17

Postin tuoreen palkka- ja palkkioselvityksen mukaan Malinen tienasi viime vuonna 987 764 euroa. Tämä tekee kuukaudessa yli 82 000 euroa.

Summassa on mukana 610 924 euron kokonaispalkka, 82 607 euron lyhyen aikavälin bonus sekä 294 234 euron pitkän aikavälin kannustin.

Ennätysmäisestä palkasta ensimmäisenä kertoneen Kauppalehden mukaan Malisen palkat ja palkkiot olivat nyt huomattavasti enemmän kuin kertaakaan aiemmin sen jälkeen, kun hän aloitti yhtiön johdossa vuonna 2012.

Vuonna 2017 Malinen tienasi Posti Groupin johdossa yhteensä reilut 780 000 euroa ja vuonna 2016 vajaat 670 000 euroa.

Näitä aiempina vuosina Malisen palkat ja palkkiot Postista, sekä sitä edeltäneestä Itellasta ovat jääneet alle 600 000 euron.

Töitä siirretään Viroon

Viime viikolla kerrottiin, että Posti aikoo siirtää palvelukeskuksensa töitä Suomesta Viroon Tallinnaan. Samalla irtisanotaan Helsingissä, Tampereella ja Jyväskylässä toimivasta palvelukeskuksesta 23 henkilöä.

– Onko tämä suomalaisten työntekijöiden tulevaisuus? Meidät lähetetään Suomen rajojen ulkopuolelle tekemään työtä ties millä työsuhteen ehdoilla, kunhan yritykset saavat kustannuksiaan laskemaan, Postin toimihenkilöiden valtakunnallinen pääluottamusmies Mirja Sandberg sanoi Kauppalehden haastattelussa.

Posti on Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n mukaan valmistellut siirtoa Tallinnaan kaikessa hiljaisuudessa ilmeisesti jo pidempään.

Postin hallinnon monia toimintoja koskeneet yt-neuvottelut päättyivät viime keskiviikkona. Posti kertoo irtisanovansa niiden jälkeen enintään 59 henkilöä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut