Kolmevuotiaan tyttärensä leikkipuistossa veitsellä hengiltä iskenyt mies kiistää murhan - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Kolmevuotiaan tyttärensä leikkipuistossa veitsellä hengiltä iskenyt mies kiistää murhan: Hovioikeus palaa tänään Porvoon tragediaan

Helsingin hovioikeus käynnistää tiistaina pääkäsittelyn henkirikoksesta, jossa isä iski omaa 3-vuotiasta tytärtään veitsellä Porvoossa marraskuussa 2017. Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi miehen murhasta kesällä 2018, mutta mies valitti tuomiosta.

Tyttärensä puukotuksesta syytetty peitti kasvonsa lehdistöltä Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa kesäkuussa 2018.

26.3.2019 7:00

Oman tyttärensä veitsellä hengiltä iskenyt mies vastaa murhasyytteeseen Helsingin hovioikeudessa tänään tiistaina.

Kolmepäiväisessä oikeudenkäynnissä palataan veritekoon, joka sattui Porvoon keskustan tuntumassa marraskuisena maanantaina 2017.

Tuolloin 3-vuotiaan tytön elämä päättyi siihen, kun hänen isänsä iski häntä kolmesti ja kuolettavasti veitsellä.

Poliisipartio saapui kesken teon

Isä oli napannut tytön maanantaiaamuna äidiltään, kun äiti oli viemässä tyttöä päivähoitoon.

Vanhemmat eivät asuneet yhdessä, ja tyttö asui äitinsä luona. Äiti oli viemässä tyttöä autolle, kun mies oli ilmestynyt lähistöltä ja napannut tytön. Taustalla oli myös hankala huoltajuusriita.

Otettuaan lapsen mukaansa isä oli vienyt tytön läheiseen puistoon. Äiti ja eräs hänen naapureistaan olivat seuranneet mukana, ja tapahtumien aikana äiti myös soitti poliiseille.

Puistossa mies alkoi yhtäkkiä iskeä tyttöä veitsellä. Isku oli vielä käynnissä, kun poliisipartio saapui paikalle.

– Herranjumala hän lyö lasta, oli toinen poliiseista ehtinyt todeta, ennen kuin tämän partiotoveri taklasi miehen pois tytön kimpusta.

Murhasta elinkautinen

Teon vuoksi Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi kesäkuussa 2018 Nicolas Mathieu Cherchelin, 39, murhasta elinkautiseen vankeuteen.

Samassa oikeuskäsittelyssä Cherchel tuomittiin myös muista teoista. Hänet tuomittiin lapsen äidin pahoinpitelystä, laittomasta uhkauksesta ja kotirauhan rikkomisesta.

Lisäksi Cherchel tuomittiin lapsikaappauksesta, koska hän oli kesällä 2017 vienyt tytön Karibialle vastoin äidin tahtoa.

Oikeus perusteli murhatuomiota muun muassa sen raakuudella ja sillä, että se oli tehty vakaasti harkiten. Miehellä oli esimerkiksi ollut mukana surma-aseena käytetty veitsi.

Isä oli mielentilatutkimuksen mukaan syyntakeinen.

3-vuotias tyttö menetti henkensä marraskuussa 2017 porvoolaisessa leikkipuistossa.

Kiistää murhan

Cherchel valitti käräjäoikeuden tuomiosta, minkä vuoksi sitä puidaan nyt hovioikeudessa.

Hovioikeudelle toimitetun valituksen mukaan Cherchel myöntää syyllistyneensä tappoon mutta kiistää murhan. Hän kiisti murhasyytteen myös käräjäoikeudessa.

Valituskirjelmän mukaan isä oli alkanut iskeä lasta veitsellä vasta voimakkaassa tunnetilassa, kun tilanne kyseisenä maanantaiaamuna oli alkanut kärjistyä ja kun poliisit tulivat paikalle.

Hän kiisti, että hänen alkuperäisenä tarkoituksenaan olisi ollut tappaa tytärtään. Veistä hän ei kertomansa mukaan kantanut mukana siksi, että olisi tarkoittanut sitä henkirikoksen tekovälineeksi.

Suunnittelemattomuuden puolesta kertoo miehen mukaan lisäksi se, että hänen oli tarkoitus olla yhteydessä tyttöystäväänsä vielä myöhemmin samana päivänä.

Mies myös kiistää syyllistyneensä osaan muista rikoksista, joista hänet tuomittiin. Hän muun muassa kiistää lapsikaappauksen.

Syyttäjät: kosto äidille

Puolustuksen asianajajana toimiva Matti Kauppi kertoo, että varsinaisten tapahtumien kulusta ei ole riitaa. Kyse on siitä, miten tapahtumia pitäisi oikeudellisesti tulkita.

Sekä syyttäjät että lapsen äiti vaativat, että miehen valitus hylätään. Syyttäjät katsovat, että käräjäoikeus arvioi teon oikein.

Heistä henkirikoksessa oli kyse kostosta äidille.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut