Presidentti Ahtisaari: "Poikkeuksellinen johtaja" – CMI:n Tuija Talvitie on kuollut - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Presidentti Ahtisaari: "Poikkeuksellinen johtaja" – CMI:n Tuija Talvitie on kuollut

Konfliktinratkaisujärjestön toiminnanjohtaja menehtyi vaikeaan sairauteen. Järjestö aloittaa uuden johtajan rekrytoinnin heti.

Tuija Talvitie kuvaa rauhanvälityksen monimutkaisuutta. Arkistokuva vuodelta 2015.

3.1.2020 19:04

Poikkeuksellinen johtaja koko rauhanvälitysalalla arvotettu suunnannäyttäjä.

Tällaisilla määritelmillä presidentti ja rauhannobelisti Martti Ahtisaari kuvaa perustamansa konfliktinhallintajärjestö CMI:n (Crisis Management Initiative) toiminnanjohtaja Tuija Talvitietä, joka menehtyi keskiviikkona.

– Olen kiitollinen ja ylpeä siitä työstä, jonka Tuija Talvitie teki CMI:n menestyksen eteen, Ahtisaari toteaa järjestön tiedotteessa.

Talvitie kuoli vaikeaan sairauteen kotonaan Espoossa.

"Riidat ratkaistaan puhumalla"

Vuonna 1959 syntynyt Talvitie toimi CMI:n toiminnanjohtajana vuodesta 2009 lähtien. Sitä ennen hän oli useita vuosia järjestön hallituksen jäsen.

Talvitien johdossa 2010-luvulla järjestö kasvoi voimakkaasti, ja siinä työskentelee jo yli 90 asiantuntijaa.

Ahtisaari perusti CMI:n presidenttikautensa jälkeen vuonna 2000. Järjestö pyrkii ehkäisemään ja ratkaisemaan erilaisia konflikteja epävirallisen neuvottelun ja vuoropuhelin avulla.

– Riidat ratkaistaan puhumalla. Sen, minkä ihminen on aloittanut, sen ihminen voi myös lopettaa, Talvitie totesi Apu-lehdessä vuonna 2018.

Viime talven nuorten jääkiekon mm-kultajoukkueen kapteeni Aarne Talvitie on Tuija Talvitien poika.

– Tahtotilalla on hirvittävän suuri merkitys kaikkialla elämässä. Halutaanko rauhaa? Halutaanko voittaa maailmanmestaruus? Nämä ovat yksinkertaisia ja inhimillisiä asioita, Tuija Talvitie pohti Aamulehdessä viime tammikuussa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: