Yle: Ulkoministeri Haavisto pyysi anteeksi konsulipäällikkö Tuomiselta – suunnitelma tuoda vain suomalaislapset al-Holista Suomeen on ”uutisankka” - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Yle: Ulkoministeri Haavisto pyysi anteeksi konsulipäällikkö Tuomiselta – suunnitelma tuoda vain suomalaislapset al-Holista Suomeen on ”uutisankka”

Haaviston mukaan konsulipäällikkö Pasi Tuominen on tervetullut jatkamaan tehtävässään.

Haaviston mukaan hän ei ole syrjäyttänyt Tuomista al-Holiin liittyvän erimielisyyden vuoksi.

5.12.2019 7:35

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) kertoi Ylen A-studion haastattelussa keskiviikkoiltana pyytäneensä anteeksi konsulipäällikkö Pasi Tuomiselta.

Ilta-Sanomat kirjoitti aiemmin, että Haavisto olisi syrjäyttänyt Tuomisen tehtävistään, koska tämä ei suostunut toteuttamaan operaatiota, jossa suomalaislapsia olisi kotiutettu Syyriasta al-Holin leiriltä ilman äitejään. A-studion haastattelussa Haavisto sanoi, että tällaista operaatiota ei ole suunniteltu ja että kyseessä on uutisankka.

IS julkisti keskiviikkona ulkoministeriön sisällä lähetetyn Tuomisen sähköpostin, jossa tämä näki ongelmalliseksi, että ministerin kanslia "vyöryttää" virkamiesten tehtäväksi toimenpidettä, jolla autettaisiin lähtökohtaisesti vain lapsia.

Haaviston mukaan ministeriössä keskusteltiin kesällä mahdollisuudesta auttaa erityisesti leirin lapsia, mutta pian havaittiin, että lapsia ei voi tuoda erikseen Suomeen syyrialaisviranomaisten näkemyksen vuoksi. Al-Hol-asiaa käsittelemään nimitettiin erityinen virkamies, jonka toimenkuvaa on käsitelty koko hallituksen iltakoulussa lokakuun lopussa, Haavisto kertoi.

– Tämä Pasi Tuomisen meili on tätä edeltävältä ajalta.

Haavisto kertoi keskustelleensa Tuomisen kanssa keskiviikkona puolitoista tuntia.

– Pyysin tietysti anteeksi, kun tässä on ollut monessa kohdassa rikkinäinen puhelin. Samalla kuulin, että hänellä ei ole mitään tämän nykyisen henkilön tointa ja tehtävänkuvaa vastaan. Ei ole mitään ristiriitaa siellä konsuliosastolla näiden toimenpiteiden ja hänen työnsä välillä. Sanoin, että hän on ilman muuta tervetullut jatkamaan tehtävässään, jos hän niin haluaa.

Haaviston mukaan hän ei ole syrjäyttänyt Tuomista al-Holiin liittyvän erimielisyyden vuoksi.

– Jos samalla osastolla on hyvin monia, ristiriitaisia käsityksiä tehtävistä se on aina hallinnossa vaikeaa. Totta kai on sitten katsottu, onko jotain muita mieluisia tehtäviä. Mutta nyt tämän kuultuani tänään hän on hyvin tervetullut. Hän on hyvin pätevä virkamies ja on totta kai tervetullut jatkamaan tässä konsulipäällikön tehtävässä.

Lähde: Yle

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: