Palomiehet pelastivat valkohäntäpeuran - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Bambin painajainen: Sorkat levisivät jäällä, maakotkat kiisivät nokkimaan – palomiehet tulivat apuun

Lappajärven jäällä koettiin erikoinen tilanne, kun valkohäntäpeura ei päässyt omin avuin jäältä.

Valkohäntäpeura pelastettiin Lappajärven jäältä. Operaatiossa oli mukana myös hälytyksen tehnyt Jukka Hanhineva.

23.1.2020 10:21

Pelastuslaitos sai hälytyksen Lappajärven jäälle tiistaina iltapäivällä, kun kalastaja oli huomannut jäällä eläimen, joka ei päässyt etenemään liukkaalla jäällä.

Pelastajat lähtivät hälytyksen saatuaan ilmatyynyaluksella parin kilometrin päässä rannasta pulaan joutuneen valkohäntäpeuran luo. Ylipalomies Hannu Övermarkin mukaan valkohäntäpeura ei yksinkertaisesti pysynyt jaloillaan liukkaalla jäällä.

– Se yritti aina välillä nousta jaloilleen, mutta ne levisivät eläimen alta pois. Eläimen tilanne oli tukala senkin vuoksi, että kolme nuorta maakotkaa oli jo ehtinyt käydä näykkimässä sitä.

– On vaikea sanoa miten eläin päätyi noin kauas jäälle. Yksi mahdollisuus on, että se oli lähtenyt sinne jo edellisenä päivänä, milloin jää ei ollut niin liukasta kuin tiistaina, Övermark kertoo.

Paikalle päästyään yksi pelastajista meni peuran luo pitääkseen sen aloillaan. Sen jälkeen eläimen jalat sidottiin ja se nostettiin ilmatyynyaluksen kyytiin.

– Sitten matka jatkui kohti rantaa, missä eläin vapautettiin. Se lepäsi rannalla viitisen minuuttia, minkä jälkeen se lähti omille matkoilleen.

– Peura oli aivan kunnossa. Kotkatkaan eivät olleet ehtineet tehdä ikävämpää jälkeä, ainoastaan karvoja oli hieman lähtenyt pois, Övermark toteaa.

Ylipalomies on samalla iloinen onnistuneesta tehtävästä.

– Hyvä mielihän tästä tuli, kun sai pelastettua eläimen hengen. Tällä tavalla päättyneet tehtävät tuovat mukavan olon. Itse operaatio taas oli todella erikoinen, en muista omalta uraltani vastaavaa.

Peuran pelastajat Hannu Övermark ja Anssi Nahkala matkasivat valkohäntäpeuran kanssa rantaan ilmatyynyaluksella.

Valkohäntäpeura lepäsi hetken rannalla kunnes jatkoi vahingoittumattomana matkaansa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: