Sanna Marin etätöihin - työntekijän lähipiirissä korona - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Kesärannassa työskennelleen lähipiirissä todettiin koronatartunta – Pääministeri Sanna Marin jää etätöihin

Valtioneuvoston kanslia tiedottaa asiasta.

Sanna Marinin mukaan maakunnan sulkemiselle ei ole perustetta, jos tartuntamäärät tasaantuvat.­

23.4.2020 11:12

Pääministeri Sanna Marin työskentelee torstaista 23. huhtikuuta alkaen toistaiseksi virka-asunnossaan Kesärannassa. Pääministeri on etätöissä varotoimenpiteenä, kertoo Valtioneuvoston kanslia tiedotteessaan.

Pääministeri on tiedotteen mukaan keskiviikkona 22. huhtikuuta työpäivän päätteeksi saanut tiedon siitä, että Kesärannassa on viime viikon lopulla työskennellyt henkilö, jonka lähipiiriin kuuluva henkilö on keskiviikkona saanut positiivisen tuloksen Covid19-testissä. Kesärannassa työskennellyt henkilö on edelleen oireeton, ja hän on ollut karanteenissa heti oireiden ilmaannuttua lähipiirissään.

Kyseinen henkilö ei ole Valtioneuvoston kanslian mukaan Kesärannassa työskennellessään kohdannut pääministeriä, hänen perhettään eikä pääministerin esikuntaa.

– Altistumisen mahdollisuus on hyvin matala. Pääministeri jatkaa töitään normaalisti etäyhteyksien avulla.

Tänään torstaina 23. huhtikuuta Marin osallistuu etäyhteydellä EU-ministerivaliokunnan kokoukseen, suuren valiokunnan kuulemiseen sekä Eurooppa-neuvoston videokokoukseen.

Pääministeri testataan koronaviruksen varalta, ja toistaiseksi pääministeri työskentelee Kesärannasta käsin etäyhteyksiä hyödyntäen.

– Pääministeri on oireeton ja voi hyvin.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?