Mikko Kärnän seksiviestittelyä ei käsitellä eduskuntaryhmässä - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Keskustan puheenjohtaja Kulmuni Mikko Kärnän seksiviesteistä: "Kaikille sattuu välillä myös tyhmyyksiä"

Kansanedustaja Mikko Kärnä katsoo, että seksiviestikohussa on kyse hänen yksityiselämästään.

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä joutui myrskynsilmään viestittelynsä takia. Seiska-lehti paljasti, että viestiliikenteessä kulki myös alastonkuvia.

20.2.2020 13:57 | Päivitetty 20.2.2020 15:13

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni kommentoi torstaina Lännen Medialle lyhyesti kansanedustaja Mikko Kärnän (kesk.) peniskuvakohua.

– Hän on käsittääkseni pyytänyt mediassa anteeksi toimintaansa. Kaikille sattuu välillä myös tyhmyyksiä. Hän on sitä pahoitellut. Ei minulla ole tähän lisättävää. Keskusta ei häirintää hyväksy, Kulmuni sanoi.

Kulmunin mukaan eduskuntaryhmän puheenjohtaja varmaan kommentoi sitä, voiko Kärnä enää tämän kohun jälkeen toimia ryhmän piiskurina.

Kes­kus­tan edus­kun­ta­ryh­mä valitsi helmikuun alussa Kär­nän jat­ka­maan ryh­män piis­ku­ri­na vuo­den 2020 val­ti­o­päi­vil­lä. Va­lin­ta oli yk­si­mie­li­nen.

Edus­kun­ta­ryh­män piis­ku­ri vas­taa yh­des­sä ryh­män­joh­don kans­sa sa­li­työs­ken­te­lyn organi­soin­nis­ta ja po­liit­ti­ses­ta ar­vi­oin­nis­ta sekä toi­mii ryh­män työ­va­li­o­kun­nan jä­se­ne­nä.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen sanoo, että kyse on Kärnän omasta asiasta ja elämästä. Se ei liity eduskuntatyöhön.

Kurvinen jatkaa, ettei eduskuntaryhmällä ole tarvetta käsitellä jupakkaa. Keskustalla on normaali ryhmäkokous torstaina.

Kärnän viestittely nousi keskiöön torstaina. Seiska-lehden mukaan Kärnä lähetti vuosina 2014–2016 viestejä baarissa tapaamalleen naiselle. Osa viesteistä oli lehden mukaan hyvin rohkeita ja niiden joukossa oli alastonkuvia.

Erosi keväällä

Kärnä nousi eduskuntaan vuonna 2015 Paavo Väyrysen varasijalta, kun Väyrynen valitsi EU-parlamentin.

Kärnä oli pois eduskunnasta vajaan vuoden, kun Väyrynen palasi takaisin.

Viime kevään eduskuntavaaleissa Kärnä valittiin eduskuntaan hulppealla äänisaaliilla.

Kärnä oli viestittelyjen aikana naimisissa. Viime vuoden keväällä pari ilmoitti eroavansa.

Kärnä vastasi aiemmin päivällä, ettei hän kommentoi yksityiselämäänsä tai siitä esitettyjä väitteitä millään tavalla.

Kun häneltä kysyttiin, nouseeko asia kenties esille eduskuntaryhmässä, Kärnä vastasi, että miksi ihmeessä hänen yksityiselämäänsä ja siitä esitettyjä väitteitä puitaisiin ryhmässä.

Seiska-lehden haastattelema nainen on kertonut, että hän piti viestejä ensin imartelevana, mutta kuvasi niitä myös piinaaviksi.

Juttua on täydennetty kello 15.12 keskustan puheenjohtaja Katri Kulmunin kommenteilla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos