Flunssalääke Finrexin joutui pannaan ja loppui apteekeista - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Suomalaisten suosima flunssalääke Finrexin joutui pannaan ja loppui apteekeista – syynä pakkaus

Suosittu flunssalääke tulee apteekkeihin ehkä vasta jouluksi.

Finrexiniä ei ole ollut saatavilla pakkaushaasteiden vuoksi.

19.10.2019 11:46

Moni suomalainen on kaivannut vuodesta 1984 Leiraksen kehittämää ja markkinoilla ollutta Finrexin-jauhetta flunssaan, mutta apteekit ovat ympäri Suomea myyneet "ei oota" alkuvuodesta alkaen, koska kaikki varastot on myyty loppuun.

Syynä ei ole ollut lääkeaineiden loppuminen, vaan muutokset pahvisen ulkolaatikon sisässä olevien pussien pakkausmateriaaleissa. Pussukat on jouduttu uudistamaan uusien lakien mukaisiksi.

– Lääke tulee markkinoille jo pian, voi tulla jo joululahjana apteekkeihin. Valmistus Puolan tehtailla on alkanut, kun saimme luvan 7. lokakuuta Fimealta, Suomen Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskukselta. Tietysti uudet pakkaukset käyvät vielä tarkastukset läpi, annospussien materiaalia on muutettu, japanilaisen lääketehdas Takedan Suomen lääketukku Takeda Oy:n lääketieteellinen johtaja, lääkäri Klaus Tamminen kertoo.

– Koneet käyvät jo kuumina, Tamminen rauhoittaa monia suomalaisia, jotka ovat tottuneet juomaan flunssaoireisiin esimerkiksi viinimarjanmakuista jauhetta, joka sekoitetaan kuumaan veteen.

Flunssan oireisiin nautittavassa jauheessa on vaikuttavina aineina c-vitamiinia, kofeiinia ja aspiriinia.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos