Kaleva: Presidentti Niinistö huolissaan virkamiesten maalittamisesta: ”Karmein tilanne” - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Kaleva: Presidentti Niinistö huolissaan virkamiesten maalittamisesta: ”Karmein tilanne”

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on huolissaan virkamiehiin kohdistuvasta häirinnästä.

Presidentti Sauli Niinistö on huolissaan, että yhä useampia virkamiehiä häiritään, vainotaan ja maalitetaan heidän työnsä vuoksi.

22.12.2019 7:35

Niinistö ilmaisee huolensa sanomalehti Kalevan haastattelussa.

Presidentti kertoo pohtineensa ajatusta kotirauhan tyyppisestä suojasta. Pohdinnan taustalla on se, että yhä useammat virkamiehet joutuvat ahdistetuiksi, vainotuiksi tai uhatuiksi vain sen takia, että he tekevät työtään.

– Minusta on karmein tilanne, että heillä on velvollisuus kohdata työssään ihmisiä, jotka sitten jopa uhkaavat heidän lapsiaan ja sanovat tietävänsä, missä heidän lapsensa käyvät koulua, hän toteaa Kalevalle.

– Nämä kansan palvelijat ovat tällä hetkellä vailla riittävää suojaa.

Niinistö kertoo saaneensa joka puolelta viestejä kansalaisia palvelevien ammattiryhmien työssään kokemasta turvattomuudesta. Hän on keskustellut asiasta alan ammattilaisten ja järjestöjen kanssa.

– Kaiken lainsäädännöllä taattavan hyvän toteuttaminen on kiinni kentällä toimivista ihmisistä. Jos heidän työnsä vaarantuu, menetämme koko järjestelmän, Niinistö huomauttaa.

Niinistö toistaa haastattelussa lisäksi kantansa moraalisesta velvollisuudesta auttaa al-Holin leirillä olevia suomalaislapsia. Niinistö kirjoitti asiasta aiemmin Tasavallan presidentin verkkosivuilla.

Lähde: Kaleva

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: