Elisabeth Rehn näki urallaan niin järkyttäviä ihmiskohtaloita, että se painaa häntä edelleen – ”En oikein pysty rentoutumaan” - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Elisabeth Rehn näki urallaan niin järkyttäviä ihmiskohtaloita, että se painaa häntä edelleen – ”En oikein pysty rentoutumaan”

Kun Elisabeth Rehn puki 8-vuotiaana pikkulotan puvun päälleen, hän tuskin aavisti, mihin kaikkialle hänen tiensä veisi. Politiikassa Rehn ylsi maailman ensimmäiseksi päätoimiseksi naispuolustusministeriksi. Vuonna 1994 hänestä tuli melkein tasavallan presidentti. Uransa vavahduttavimmat hetket Rehn koki YK:n ihmisoikeustarkkailijana entisen Jugoslavian alueella.

Entinen puolustusministeri ja YK:n ihmisoikeustarkkailija on ollut monessa mukana. Tahti ei ole hiljentynyt vieläkään. Almanakka on yleensä täynnä.

6.12.2019 7:00

Joulu tekee tuloaan Kauniaisiin. Keskustan kukkakauppa pursuaa toinen toistaan kauniimpia asetelmia. Elisabeth Rehn valitsee kukkaa lahjaksi.

Valinta on selvä: valkoinen amaryllis.

– Itsellänikin on sellainen.

Rehn täyttää ensi vuonna 85 vuotta, mutta sitä on vaikea uskoa. Vaikka hän kertoo vuokranneensa asunnon Kauniaisten keskustasta ikänsä takia, kuva hiljaiseloa viettävästä eläkeläisestä ei vastaa hänen profiiliaan.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos