Juhannuksen menoliikenteessä kuollut yksi - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Juhannuksen menoliikenteessä kuollut yksi, vesiltä ei tiedossa kuolonuhreja

Iisalmessa pojan epäillään ampuneen isänsä. Myös asunnon palossa Haminassa tuli henkilövahinkoja

Arkistokuva.

19.6.2020 19:39

Helsinki

Juhannuksen menoliikenne on sujunut perjantaina ilman pahoja ruuhkia, eikä aattopäivän liikenne ole tiettävästi vaatinut kuolonuhreja, kerrottiin Tampereen tieliikennekeskuksesta alkuillasta. Sen sijaan torstaina menoliikenteen alettua kuoli nainen ulosajossa Kainuun Paltamossa.

Tieliikenteessä koettiin juhannusaattona isoimmat jonot tutuilla tieosuuksilla. Pitkää pinnaa vaadittiin Tampereen pullonkaulassa valtatie 9:llä Jyväskylän suuntaan Alasjärven liittymän tienoilla, samoin valtatie 4:llä välillä Helsinki–Heinola etenkin Mäntsälästä pohjoiseen.

Juhannuksen paluuliikenteen odotetaan puolestaan olevan vilkkainta sunnuntaina iltapäivällä, sanoi tieliikennekeskuksen liikennepäivystäjä Auli Aaltonen STT:lle.

Juhannuksen vesiliikenteessä ei ole tullut tietoon aattoillan alkuun mennessä yhtään vakavaa turmaa, ja uimaritkin ovat pysyneet pinnalla tai ainakin hengissä. Helsingissä hukkuminen oli hyvin lähellä, kun väsähtänyt uimari pelastettiin hänen vajottuaan pinnan alle Ramsinniemen edustalla. Kauppatorilta apuun hälytetty venepoliisi ehti paikalle viime hetkellä.

Tuli irti rivitaloissa

Juhannusaattona tuli tuhosi rivitaloasunnon sekä Haminassa että Vantaalla. Vantaalla palosta selvittiin ilman uhreja, mutta Haminan Takkaniemessä iltapäivällä tapahtuneessa palossa tuli Kaakkois-Suomen poliisin mukaan henkilövahinkoja.

Poliisi ilmoitti juhannusaattona kello 17.30, että tarkempaa tietoa Haminan palon henkilövahingoista annetaan julki vasta myöhemmin.

Aattopäivänä sammutettiin myös maastopaloja. Ainakin niistä yksi oli ilmeisesti saanut alkunsa jo edellispäivien ukkosrintamien salamasta.

Iisalmessa Pohjois-Savossa juhannus sai torstai-iltana synkän alun, kun mies kuoli välivaltarikoksen uhrina omakotitalossa. MTV3 sai perjantaina poliisilta tiedon, jonka mukaan pojan epäillään surmanneen isänsä haulikon laukauksella.

Poliisi kertoi STT:lle, että toinen miehistä on syntynyt 50-luvulla ja toinen 90-luvulla, ja he kumpikin asuivat kyseisessä omakotitalossa.

Kokot saavat sittenkin roihuta osassa maata

Juhannusta päästään jatkamaan juhannuspäivänä ja sunnuntaina aurinkoisessa ja lämpimässä säässä. Juhannusaatto on ollut hyvin viileä Lapin pohjoisosissa, mutta sielläkin sää lämpenee hellerajalle asti sunnuntaiksi, kertoi päivystävä meteorologi Anja Häkkinen Ilmatieteen laitokselta aattoiltana.

Hellettä on tiedossa lauantaiksi ja sunnuntaiksi ainakin Länsi-Suomeen.

Juhannuskokkojen polttaminen näytti pitkään jäävän kielletyksi koko maassa, mutta viime päivien sateet muuttivat tilannetta. Kokkoja saa polttaa juhannuspäivän vastaisena yönä Uudenmaan läänissä, Itä-Suomessa ja Lapin eteläosassa. Muualla maassa on voimassa metsäpalovaroitus ja siten siellä on avotulentekokielto.

Häkkisen mukaan metsäpalovaroitus saattaa laajeta lauantaiaamuna myös osaan niistä alueista, joilla kokkoa saa vielä yöllä polttaa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: