liberaalivyörytys ja pride-ideologia: perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit lähemmäs toisiaan - Kotimaa - Satakunnan Kansa

"Liberaalivyörytys" ja "Pride-ideologia" rajoittavat konservatiivien mielestä sananvapautta – Tämä uhka saa perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit lähentymään toisiaan

Ennen konservatiivinen ajattelu tiivistyi kotiin, uskontoon ja isänmaahan. Nyt yhteinen maaperä löytyy ulkoapäin tulevista uhkakuvista, kuten maahanmuutosta ja sananvapauden kaventumisen pelosta. Onko uskonnollisesta konservatismista syntymässä poliittinen voima Suomessakin?

Perussuomalaisten kansanedustaja Mika Niikko sanoo, että Suomessa sananvapautta kaventaa muun muassa Pride-liike. Hänen mukaansa Prideä vastustavat ihmiset leimataan suvaitsemattomiksi.

17.8.2019 11:20

Kristilliskonservatiiviset poliitikot tiivistävät rivejään myös Suomessa. Kyseessä on ilmiö, jossa oikeistopopulistiset ajatukset yhdistyvät kristilliseen maailmankatsomukseen ja kansallismielisyyteen.

Poliittista toimintaa perustellaan Raamatusta nousevalla lähimmäisenrakkaudella, mutta samalla maahanmuuttoon ja islamiin suhtaudutaan kriittisesti. Oikeistopopulisteja ja kristilliskonservatiiveja yhdistää myös kriittinen suhtautuminen samaa sukupuolta olevien avioliittoon ja Pride-liikkeeseen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: