Lidlin valosarja vedettiin pois myynnistä - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Lidlin valosarja vedettiin pois myynnistä – sähköiskun vaara

Kauppaketjun mukaan tuote-erää myytiin Suomen Lidleissä marras-joulukuussa, jonka jälkeen se poistui valikoimista.

Lidlissä myyty valosarja ei läpäissyt Tukesin testejä.

10.4.2020 20:05

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes on määrännyt poistamaan markkinoilta Lidlin maahantuoman Melinera-lamppusarjan. Tukesin mukaan lamppusarjaan liittyy sähköiskun vaara, eikä se täytä sähköturvallisuuslain vaatimuksia.

Lidlin viestinnästä kerrotaan, että kauppaketjun tuotteet käyvät läpi tarkan laadunvalvontaseulan ja lain vaatimat testit ennen kuin ne otetaan myyntiin.

–Näissä tutkimuksissa valosarjasta ei ole havaittu virheitä. Tukes puolestaan löysi omissa testeissään yksittäisestä tuotteesta sähköiskun vaaran ja pyysi ottamaan tuotteen pois myynnistä, kertoo Lidlin viestintäpäällikkö Pilvi-Sisko Riikonen Iltalehdelle.

Lidlin mukaan valosarja on ollut myynnissä Suomen myymälöissä marras-joulukuussa. Kaikki käyttötavarat ovat Lidlissä myynnissä erissä eli tuotetta on myyty vain rajoitetun ajan. Tällä hetkellä Melinera-lamppusarjoja ei Lidleissä ole myynnissä.

– Kuten Tukeskin verkkosivullaan kertoo, asiakas voi virheen huomatessaan palauttaa tuotteen myymälään. Emme ole kuitenkaan saaneet tuotteesta asiakaspalautteita, sanoo Riikonen.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä MTV Uutiset.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut