Jyrki Tsutsunen kokkaa hämmentäviä annoksia kävyistä ja muurahaisista - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Jyrki Tsutsunen kokkaa hämmentäviä annoksia kävyistä ja muurahaisista – Näillä vinkeillä sinäkin valmistat amareton pihlajasta ja jälkkärin männynkävyistä

Villikokki Jyrki Tsutsunen ei halua miellyttää, vaan hämmentää meitä ajattelemaan, mitä ruoka lopulta oikein on. Hänen Suomen luonnosta keräämänsä raaka-aineet maistuvatkin lautasella hämmentävän hyviltä. Tsutsusen resepteillä piristät illallispöytääsi suomalaisella amaretolla, marinoiduilla männynkävyillä, aromaattisella pihkaöljyllä ja fermentoiduilla villivihanneksilla.

Marinoidut metsämännyn kävyt tuovat tattijäätelöön voimakasta metsäistä makua. Jälkiruoka-annos on silti herkullisen tasapainoinen.

5.12.2019 9:24

Kokki Jyrki Tsutsunen tekee mielikuvituksellista ruokaa luonnosta löytyvistä raaka-aineista kuten muurahaisista ja männynkävyistä. Hän kertoo kiinnostuneensa villiruoasta jo kokkivuosinaan Pietarissa.

– Siellä en pystynyt ideaa kuitenkaan toteuttamaan, koska Pietari on niin saastunut ettei siellä pysty keräilemään mitään. Kun viitisen vuotta sitten palasin Suomeen, menin metsään ja aloin pikku hiljaa kokeilla, mitä kaikkea sieltä löytyy. Huomasin pian, että tämähän on makea juttu, Tsutsunen sanoo.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos