Suuri maatilarakennus palaa ilmiliekeissä Punkalaitumella - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Suuri maatilarakennus paloi ilmiliekeissä Punkalaitumella – eläimiä ei ollut sisällä palon syttyessä

Punkalaitumella Kanteenmaantiellä sijaitsevassa entisessä maatilarakennuksessa syttyi varhain lauantaina tulipalo.

9.11.2019 7:29

Yli tuhannen neliömetrin entinen maatilarakennus syttyi tuleen Kanteenmaantiellä Punkalaitumella. Pirkanmaan pelastuslaitos sai palosta hälytyksen Punkalaitumen Kanteenmaantielle noin kello 02.30 lauantaina.

Pelastuslaitoksen tiedotteen mukaan yli tuhannen neliömetrin kokoisen entisen maatilan rakennuksen palo oli jo täyden palamisen vaiheessa, kun se havaittiin.

Ensimmäisten pelastusyksiköiden saapuessa paikalle rakennuksen katto oli jo osittain romahtanut ja palo uhkasi levitä viereiseen asuinrakennukseen. Pelastuslaitos onnistui kuitenkin estämään palon leviämisen lähellä oleviin muihin rakennuksiin.

Rakennuksen toisessa siivessä on toiminut aiemmin sikala. Rakennuksessa ei ollut eläimiä palon syttyessä.

Aamulla kello kahdeksan aikaan jälkiraivaustyöt Kanteenmaantiellä olivat vielä käynnissä. Paikalla oli 5 pelastusyksikköä, 4 säiliöautoa ja yksi nostolava-auto. Alkuvaiheessa sammutukseen osallistui 20 yksikköä Pirkanmaalta, Kanta-Hämeestä, Satakunnasta ja Varsinais-Suomesta.

Kaivinkone auttaa raivaamaan palopesäkkeitä. Tilannepaikalta on katkaistu sähköt ja katkoksen ei pitäisi vaikuttaa tällä hetkellä laajemmalle alueelle. Raivaustyöt jatkuvat vielä arviolta muutaman tunnin ajan.

Rakennus on tuhoutunut käyttökelvottomaksi. Viereiset rakennukset pystyttiin varjelemaan palolta.

Palon syttymissyystä ei ole vielä tietoa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos