Lisätietoa Sastamalan kuolonkolarista – 18-vuotias on myöntänyt ajaneensa turma-autoa huumeiden vaikuituksen alaisena - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Lisätietoa Sastamalan kuolonkolarista – 18-vuotias on myöntänyt ajaneensa turma-autoa huumeiden vaikuituksen alaisena

13.3.2020 10:09

Yhden ihmisen hengen Sastamalassa vaatineen ulosajon onnettomuusautoa ajoi 18-vuotias mies, joka oli huumaavien aineiden vaikutuksen alainen. Asiasta kertoi Sisä-Suomen poliisi.

18-vuotias mies on kuulustelussa tunnustanut ajaneensa autoa ja menettäneen ajoneuvon hallinnan. Kuljettajalla ei ollut ajo-oikeutta ja hän sekä kertomansa että testien mukaan käyttänyt huumaavia aineita. Matkustajien mukaan auton hallinnan menetys oli aiheutunut kuljettajan toimista.

Kohtalokas ulosajo sattui 10. maaliskuuta noin kello 2 aamuyöllä Kataransuoralla Tampereentiellä. Auto ajautui ensin vastaantulijoiden kaistalle, sitten takaisin omalle kaistalle ja kääntyi lopulta jyrkästi vasemmalle. Auto lähti jyrkän käännöksen seurauksena sivuluisuun ja ajautui tien oikealle puolelle viheralueelle. Auto alkoi pyöriä katon kautta ympäri ja päätyi kevyen liikenteen väylälle.

Autossa oli viisi nuorta, joista neljä sinkoutui ulos autosta. Kahdella kyydissä olleella oli turvavyö. Yksi auton kyydistä sinkoutunut matkustaja todettiin myöhemmin kuolleeksi.

Poliisi epäilee auton kuljettajaa tässä vaiheessa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästa kuolemantuottamuksesta, törkeästä rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Rikosnimikkeet voivat vielä muuttua ja niihin voi tulla lisäyksiä, kunhan matkustajien terveydentilasta saadaan selvyyttä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: