NHL-kiekkoilija Jori Lehterä tuomittiin huumausainerikoksesta vankeuteen - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Tampereen kokaiiniliiga: päätekijälle 10 vuotta vankeutta, tuomiot NHL-kiekkoilija Jori Lehterälle ja lähes 20 muulle – Huumeita myytiin sadoilla tuhansilla euroilla

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut pitkiä vankeusrangaistuksia Tampereen kokaiinijutussa.

Pirkanmaan käräjäoikeus antoi lähes kymmenelle henkilölle tuomiot törkeistä huumausainerikoksista Tampereen kokaiiniliigan jutussa. Tuomioita annettiin huumausainerikosten lisäksi muun muassa ampuma-aserikoksista.

27.3.2019 17:43 | Päivitetty 27.3.2019 17:46

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut useita henkilöitä törkeistä huumausainerikoksista Tampereen kokaiiniliigan jutussa. Huumausainerikokset tapahtuivat pääasiassa Tampereella vuoden 2018 aikana.

Yksi tuomituista on NHL-kiekkoilija Jori Lehterä, jolle Pirkanmaan käräjäoikeus määräsi neljän kuukauden ehdolliseen vankeustuomion huumausainerikoksesta. Käräjäoikeuden mukaan Lehterä hankki ja piti hallussaan 6 grammaa kokaiinia ja yritti hankkia gramman kokaiinia kesän 2018 aikana.

Lehterällä oli osuus jutussa pelkästään ostajana. Hänen ei missään vaiheessa epäilty osallistuneen varsinaisen liigan toimintaan, vaikka hän tuntee sen päätekijän.

Päätekijälle 10 vuotta vankeutta

Laajan kokaiiniliigan päätekijä Kosar Fatahi tuomittiin 10 vuoden vankeuteen törkeistä huumausainerikoksista, pahoinpitelystä, ampuma-aserikoksesta ja lievästä ampuma-aserikoksesta. Maahan tuotiin yhteensä 1 820 grammaa maahantuontivahvuista, laimentamatonta kokaiinia.

Fatahin apulaisena toiminut Karl Kivelä tuomittiin viiden ja puolen vuoden vankeuteen törkeistä huumausainerikoksista, huumausainerikoksesta, vaarallisen esineen hallussapidosta ja ampuma-aserikoksesta. Pirkanmaan käräjäoikeus katsoi Kivelän olleen lähinnä Fatahin juoksupoika 1820 gramman kokaiinierän hankkimisessa ja välittämisessä. Suurin rahallinen hyöty rikoksista meni käräjäoikeuden mukaan Fatahille.

Käräjäoikeus katsoi Kivelälle oikeutetun tuomion olevan 7 vuotta ja 3 kuukautta, mutta laski rangaistusta, koska tämä edesauttoi poliisi esitutkintaa merkittävästi. Pirkanmaan käräjäoikeus toteaa, että syytteet perustuivat pitkälti Kivelän esitutkinnassa antamiin kertomuksiin ja hänen kirjallisiin muistiinpanoihinsa.

Pirkanmaan käräjäoikeus määräsi Fatahin ja Kivelän menettämään valtiolle rikollisesti ansaittua taloudellista hyötyä yhteensä yli 260 000 euroa. Fatahilta oli ennalta takavarikoitu reilut 56 000 euroa.

Onkiniemestä takavarikoituja kokaiinimunia.

Kokaiinin maahan kuljettanut Emeka Ezeanuagy tuomittiin kuudeksi vuodeksi vankeuteen törkeistä huumausainerikoksista. Mies toimi kuriirina ja kuljetti kokaiinia Suomeen useina eri kertoina Afrikasta. Lisäksi hän myi huumeita Suomessa.

Ezeanuagy toimitti huumeita esimerkiksi Kaupinojan saunan lokeroon ja saunan parkkipaikalle, mistä Kivelä vastaanotti ne.

Ezeanuagy määrättiin menettämään valtiolle rikoksen tuottamana taloudellisena hyötynä 136 000 euroa. Häneltä on ennalta takavarikoitu lähes 12 000 euroa.

Lisäksi suuren määrän huumeita hankkinut ja välittänyt Petri Alvar Seppänen tuomittiin törkeästä huumausainerikoksesta, ampuma-aserikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta kuuden vuoden vankeuteen.

Käräjäoikeus katsoi miehen hankkineen marraskuussa 2017 kokaiinia, jota hän jatkoi ja myi 1 300 grammaa. Seppänen hankki, jatkoi ja myi myös 1 000 grammaa amfetamiinia.

Käräjäoikeus katsoi, että miehen saama rikoshyöty huumekaupoista oli kokonaisuudessaan yli 220 000 euroa, ja hänet tuomittiin menettämään yhteensä 222 000 euroa valtiolle.

Myös useille muille tuomiot

Pirkanmaan käräjäoikeus antoi tuomiot kokaiiniliigan tapauksessa yhteensä yhdeksälle henkilölle törkeistä huumausainerikoksista ja yhteensä kymmenen henkilöä sai tuomiot perusmuotoisista huumausainerikoksista. Lisäksi yksi henkilö sai tuomion avunannosta törkeään huumausainerikokseen.

Pirkanmaan käräjäoikeus antoi useille henkilöille tuomiot ampuma-aserikoksista. Poliisi takavarikoi tuomituilta useita aseita esitutkinnan aikana.

Tuomiot eivät ole lainvoimaisia.

Tämä on päivittyvä uutinen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut