14-vuotias tyttö houkuteltiin hotelliin, missä hänet huumattiin ja raiskattiin – tekijän vaimo näki kaiken kännykän avulla - Kotimaa - Satakunnan Kansa

14-vuotias tyttö houkuteltiin hotelliin, missä hänet huumattiin ja raiskattiin – tekijän vaimo näki kaiken kännykän avulla

16.6.2020 10:08

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi maanantaina avioparin ehdottomaan vankeuteen jutussa, jossa 14-vuotias tyttö houkuteltiin hotelliin, huumattiin, raiskattiin ja teot videoitiin.

27-vuotias mies ja 14-vuotias uhri sopivat Snapchatissa kaksi kertaa tapaamisesta eri hotelleissa Tampereella helmikuussa. Ensimmäistä tapaamista koskevat syytteet hylättiin, koska käräjäoikeuden mukaan siltä osin jäi osoittamatta, että mies olisi tiennyt uhrin alle 18-vuotiaaksi.

Noin viikkoa myöhemmin mies ja uhri tapasivat taas, jolloin mies oikeuden mukaan jo tiesi tytön iän. Mies ja uhri olivat sopineet, että näkevät hotellissa ja että mies antaa uhrille seksistä 100–300 euroa rahaa, alkoholia ja kannabissuklaata.

Miehen 26-vuotias vaimo varasi hotellihuoneen. Ennen raiskausta mies tarjosi uhrille runsaasti alkoholia sekä bentsodiatsepiineihin kuuluvia Rivatril-tabletteja, minkä seurauksena uhri päihtyi voimakkaasti.

Käräjäoikeuden mukaan sukupuoliyhteyksiä oli useita.

Pariskunta kuvasi tilanteen tytön tietämättä kännykkäkameralla, jonka vaimo oli antanut miehelleen. Oikeuden mukaan vaimo käynnisti kuvausohjelman omalla puhelimellaan ja pystyi seuraamaan tilannetta etäyhteydellä.

Syytetyt myönsivät syytteet osin. Mies selitti, että pariskunta oli aiemmin harrastanut pornoelokuvia ja seksileikkejä, mutta sittemmin parisuhde-elämä oli ”taantunut”, minkä takia vaimo oli antanut hänelle luvan seksiin toisen naisen kanssa.

Vaimo sanoi kuvanneensa seksiä vain varmistaakseen mitä huoneessa tapahtui ja ettei mies valehtelisi hänelle. Myös vaimo oli viestitellyt uhrin kanssa mutta väitti, ettei osannut suomea tarpeeksi ymmärtääkseen, mitä viesteissä ollut numero 14 tarkoitti.

Oikeus katsoi, että James Ruben Hughes käytti uhria tarpeidensa tyydyttämiseen ja roolileikkinsä kohteena tämän haavoittuvuudesta välittämättä. Hotellihuoneessa sukupuoliyhteyksiä oli lukuisia, uhri ei pystynyt puolustamaan itseään päihtymyksensä takia ja häntä kohdeltiin hyvin nöyryyttävästi, kun häntä kuvattiin ja kolmannen ihmisen annettiin katsoa tapahtumia, oikeus sanoi.

Mies tuomittiin muun muassa törkeästä lapsenraiskauksesta ja törkeästä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan levittämisestä 7 vuoden ja 4 kuukauden vankeuteen.

Oikeus katsoi, että miehen vaimo Aisling Maria Hughes auttoi miestään tietäen suurimmasta osasta tämän aikeista ja teoista. Hänet tuomittiin muun muassa avunannosta törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön ja salakatselusta 4 vuoden ja 2 kuukauden vankeuteen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: