Jenni Suhosen väsymystä hoidettiin ensin masennuslääkkeillä - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Jenni Suhosen väsymystä hoidettiin ensin masennuslääkkeillä, kunnes syyksi paljastui uniapnea – "Olen ikuisesti kiitollinen lääkärille, joka ymmärsi, mistä on kyse"

Naisten uniapnea jää edelleen helposti piiloon, koska se oireilee usein rajoittuneena hengityksenä eikä hengityskatkoksina. Se voidaan myös sekoittaa masennukseen tai vaihdevuosioireisiin. Tehokkain hoitomuoto on CPAP-laite, joka puskee paineella nenän kautta ilmaa sisään.

Jenni Suhonen sai kesäkuun lopussa uniapnean hoitoon CPAP-laitteen, joka puskee paineella nenän kautta ilmaa sisään. Hän on ensimmäisinä päivinä totutellut maskiin pitämällä sitä yllään hyvissä ajoin ennen nukkumaanmenoa.

6.7.2020 8:00

Iittiläisen Jenni Suhosen väsymys nosti päätään ensimmäisen kerran viisi vuotta sitten, kun perheen kuopus menehtyi kätkytkuolemaan.

Pahimman surun väistyttyä hän halusi hiljalleen sairaslomalta takaisin töihin, mutta valtava väsymys ei hellittänyt otettaan. Päällimmäinen tunne oli saamattomuus ja aloitekyvyttömyys. Halua oli vaikka mihin, mutta ei voimia.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: