Tähän kysymykseen parisuhdekouluttaja Marianna Stolbow törmää monen eroa pohtivan parin kanssa – Usein kriisin syy löytyy kumppanin syyttelyn sijaan peiliin katsomalla - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Tähän kysymykseen parisuhdekouluttaja Marianna Stolbow törmää monen eroa pohtivan parin kanssa – Usein kriisin syy löytyy kumppanin syyttelyn sijaan peiliin katsomalla

Pitkä parisuhde on usein saavuttamaton ihanne, mutta onko ero epäonnistuminen? Parisuhdekouluttaja Marianna Stolbow sanoo, että parisuhteen lukutaidot hyödyttävät myös eroavia. Monisuhteisuudesta kirjan kirjoittaneet Aune Karhumäki ja Paula Tiessalo haluavat haastaa perinteiset parisuhdenormit. Tunteet ja halut eivät aina noudata totuttuja kaavoja.

Parisuhdekouluttaja Marianna Stolbow vertaa parisuhdetta peiliin, jonka eteen uskaltautuva voi oppia itsestään uutta.

22.6.2020 8:00

Ihannekuva pitkästä ja uskollisesta parisuhteesta elää edelleen vahvana, vaikka moni törmää elämässään aivan toisenlaiseen todellisuuteen.

Avioliitoista liki puolet päätyy eroon. Eroaminen on ainakin paperilla vaivatonta, ja yleisyydessään se on yhteiskunnallisesti jo varsin neutraali toimenpide. Sitä se ei useinkaan ole kokemuksena.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: