HKScan kapusi voitolle, vaikka pandemia söi tulosta – vahvistunut tulos luo vakaata pohjaa Rauman siipikarjayksikölle - Kotimaa - Satakunnan Kansa

HKScan kapusi voitolle, vaikka pandemia söi tulosta – vahvistunut tulos luo vakaata pohjaa Rauman siipikarjayksikölle

Vienti Kiinaan kasvoi viime vertailukaudesta koronapandemiasta huolimatta.

Marinadibroileria HKScanin Rauman tuotantolaitoksella.

16.7.2020 9:42 | Päivitetty 16.7.2020 10:01

Helsinki

Lihayhtiö HKScanin vertailukelpoinen liiketulos oli 0,6 miljoonaa euroa voitollinen huhti-kesäkuussa, kun se oli vuotta aiemmin 2,5 miljoonaa euroa tappiolla. Liikevaihto oli viime vuoden tasolla noin 441 miljoonassa eurossa.

Yhtiö kertoo, että liiketulosta paransivat kaupalliset onnistumiset ja vähittäiskauppamyynnin vahva kasvu. Pandemia kuitenkin vaikutti yhtiön suoritukseen kaikilla markkina-alueilla. Toimitusjohtaja Tero Hemmilä kertoo tiedotteessa, että kuluttajat ostivat keväällä vähemmän jalostettuja tuotteita.

– Pandemia heikensi liikevaihtoa, minkä ohessa arviomme mukaan pandemian välitön vaikutus vertailukelpoiseen liiketulokseemme oli huhti-kesäkuussa noin kaksi miljoonaa euroa, Hemmilä sanoo.

Hän pitää epätodennäköisenä, että pandemian hellittäessä palattaisiin täysin sitä edeltäneisiin kulutustapoihin.

– Selkeä muutos on nähtävissä muun muassa ruoan verkkokaupassa, joka kasvoi moninkertaisesti verrattuna pandemiaa edeltävään aikaan. Verkkokaupan kasvu tulee jatkuessaan ja vahvistuessaan muuttamaan toimintatapoja markkinassa selvästi.

Vientimarkkinoilla epävakaista

Yhtiön liiketoimintayksiköistä Tanska, Ruotsi ja Suomi paransivat vertailukelpoista liiketulostaan vertailukaudesta. Alkuvuoden aikana erityisesti Tanskan ja Ruotsin kehitys on ollut vahvaa.

Vientimäärä Kiinaan kasvoi selvästi viime vertailukaudesta pandemiasta huolimatta ja oli yhtiön mukaan lähes tavoitteen mukaisella tasolla. Yhtiö kuitenkin kertoo odottavansa epävakaisuutta kansainvälisillä lihamarkkinoilla loppuvuoden ajan.

HKScanin mukaan vahvistunut tulos luo vakaata pohjaa vuonna 2017 käynnistetyn Rauman siipikarjayksikön investoinnin toteuttamiseen.

Yhtiö päätti tammikuussa 2020 investoida Rauman tuotantolaitoksen teurastuslinjan uudistamiseen ja parannuksiin. Noin kuuden miljoonan euron investoinnilla lisätään tuotantokapasiteettia ja -tehokkuutta.

Tulostiedotteessaan HKScan totea koronapandemian vaikutuksista johtuen laitetoimitusten aikataulun siirtyvän jonkin verran alkuperäisestä. Investoinnin toteuttaminen aloitetaan suunnitellusti loppuvuonna 2020 ja se jatkuu suurelta osin vuoden 2021 alkupuolella.

Juttua täydennetty torstaina 16.7. kello 10: lisätty tiedot Rauman tuotantolaitoksen teurastamoinvestoinnista.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut