Pääministeri Sanna Marin: Laki 0,7 hoitajamitoituksesta eduskunnalle - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Pääministeri Sanna Marin: Laki vanhuspalveluiden 0,7 hoitajamitoituksesta eduskunnalle, lähetti kiitokset Krista Kiurulle

Pääministeri Sanna Marini kertoo uutisesta puolueensa Twitterissä.

4.2.2020 21:54 | Päivitetty 4.2.2020 21:57

Hallitus on päässyt sopuun hoitajamitoituksen yksityiskohdista.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoo Twitterissä, että laki laki vanhuspalveluiden 0,7 hoitajamitoituksesta tulee valtioneuvostoon torstaina, jonka jälkeen se annetaan eduskunnalle. ”Jokainen ikääntyvä ansaitsee turvallisen ja ihmisarvoisen vanhuuden, ja hoitajat paremmat työolot”, kirjoittaa Marin ja kiittelee porilaista puoluetoveriaan, peruspalveluministeri Krista Kiurua tärkeän uudistuksen valmistelusta.

Yle sai asiasta vahvistuksen hieman ennen Twitter-ilmoitusta. Ylen tietojen mukaan hallitus on päässyt sopuun hoitajamitoituksen yksityiskohdista ja puuttuneesta rahoituksesta.

Mitoituksesta tulee aiottu 0,7 hoitajaa vanhusta kohti, ja mitoitus tulee sitovasti voimaan keväällä 2023. Nykyinen suositus on 0,5 hoitajaa vanhusta kohden.

Mitoituksen toteuttamiseen tarvittaisiin yli 200 miljoonaa euroa tämän vaalikauden aikana.

Hallitusneuvotteluissa rahaa hoitajamitoitukseen löytyi noin 70 miljoonaa euroa. Ylen tietojen mukaan puuttuvat rahat otetaan suurelta osin sosiaali- ja terveysministeriön omasta budjetista.

Ylen tiedon mukaan puuttuvat rahat otetaan suurelta osin sosiaali- ja terveysministeriön omasta budjetista.

Iltalehti kertoi vuoden alussa, että hallituksen tavoitteena on antaa esitys vanhusten ympärivuorokautisen hoivan sitovasta henkilöstömitoituksesta eduskunnalle tammikuun aikana. Nyt on varmistunut, että esitys annetaan 6. helmikuuta eduskunnalle.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd) sanoi vielä viime syyskuussa, että esitys annetaan jo ennen joulua. Hallituksen ero hidasti lainvalmistelua.

Lain on ehdotettu tulevan voimaan 1. elokuuta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut