Yksityisten hoivakotien varautuminen epidemiatilanteisiin on kunnan vastuulla – "Lainsäädännöllistä varautumista koskevaa velvoitetta ei ole"

Pääministeri Sanna Marin (sd.) mukaan jotkut etsivät nyt syyllistä väärästä suunnasta, kun varautumisesta pitäisi huolehtia terveydenhoitoyksiköissä. Kunnat voivat vaikuttaa varautumiseen ja suojavälineiden riittävyyteen myös silloin, kun kunta ja yksityinen palvelutuottaja solmivat keskinäisiä sopimuksia

Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas.) arvosteli etteivät kaikki sairaanhoitopiirit, kunnat ja yksityiset toimijat ole varautuneet koronaepidemian kaltaiseen tilanteeseen riittävän hyvin.

8.4.2020 15:04

Sosiaalipalveluita tuottavien yritysten, kuten hoivakotien, varautumisesta suojavarusteiden osalta ei määritellä tarkasti missään laissa.

Tämä on osaltaan voinut johtaa suojamaskien riittämättömyyteen erilaisissa hoivayksiköissä.

Koronaepidemian kaltaisessa tilanteessa yksityisen hoivakotien varautumiseen voi vaikuttaa kunnan omien varautumissuunnitelmien kautta. Esimeriksi epidemian varalle laadituissa suunnitelmassa pitäisi ottaa kantaa myös siihen, millä tavalla yksityisen puolen hoivakodeissa on varauduttava laajoihin poikkeustilanteisiin.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut