Äidit kertovat, miltä tuntuu saada lapsi yksin - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Äidit kertovat, miltä tuntuu saada lapsi yksin tai kun synnytys kestää kymmeniä tunteja – Kätilö auttaa perheen uuden elämän alkuun

Oulun yliopistollisen sairaalan vierihoito-osastolla työskentelevistä kätilöistä osa on tehnyt kantelun Pohjois-Suomen aluehallintovirastolle, koska äitien ja vauvojen potilasturvallisuus on heidän mielestään kiireen takia vaarassa. Kätilöliiton mukaan samankaltaisia viestejä on tullut eri puolilta maata. Selvitimme, millaisia ovat kätilöiden päivät ja äitien synnytyskokemukset.

Kätilö Elina Rinteellä on kansainvälisen imetysasiantuntijan IBCLC-tutkinto ainoana Pirkanmaalla. Rinne vetää vauvamyönteinen Pirkanmaa -hanketta. Tays pyrkii auditoitumaan vauvamyönteiseksi sairaalaksi. – Tuemme kovasti imetystä ja vuorovaikutusta, ja meillä syntyy perheitä, ei vain vauvoja, Rinne sanoo.

23.2.2020 10:29 | Päivitetty 23.2.2020 10:35

"Aloin odottaa lasta yksin 22-vuotiaana. Emme olleet lapsen isän kanssa yhdessä, kun tulin raskaaksi, ja oli alusta asti tiedossa, että tulen odottamaan yksin.

Äidin kanssa oli sovittu etukäteen, että hän tulee tueksi synnytykseen. Yritin soittaa myös lapsen isälle, mutta en saanut häntä kiinni.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut