Perheenyhdistämisellä saapuneet pakolaisnaiset työllistyvät muita hitaammin – ”Voidaanko kotouttamista kohdentaa lisää lasta kotona hoitaville äideille?”

Kelan ja THL:n tutkimuksessa seurattiin kaikkien vuosina 2001–2014 Suomeen muuttaneiden pakolaisten työtuloja, työttömyyttä ja perhevapaiden yleisyyttä. Suomi on tiukentanut perheenyhdistämistä vuoden 2015 pakolaiskriisin jälkeen. Yhdistämiseen on tullut toimeentuloedellytys ja tiukempi aikaraja, milloin prosessi pitää käynnistää.

Perheenyhdistämisen kautta Suomeen saapuneet miehet työllistyvät nopeammin kuin muut pakolaisryhmät, mutta yhdistämisellä saapuneet naiset työllistyvät muita hitaammin.

12.10.2020 10:27 | Päivitetty 12.10.2020 10:28

Perheenyhdistämisen kautta Suomeen saapuneet naiset työllistyvät muita pakolaisia hitaammin, kun taas miehillä tulos on päinvastainen. Tämä selviää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen eli THL:n ja Kelan tuoreesta tutkimuksesta.

Suomeen saapuneiden pakolaisten työllistymisessä on eroja sen mukaan, ovatko he saapuneet maahan turvapaikanhakijoina, kiintiöpakolaisina vai perheenyhdistämisen kautta. Miesten ja naisten työllistymiseen muuttoväylä vaikuttaa päinvastaisilla tavoilla.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut