Teinityttö hukkui syvennettyyn puistolampeen Punkalaitumella - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Lapsen hukkuminen syvennettyyn puistolampeen järkyttää Punkalaitumella: ”Lammelta kuului hysteerinen huuto”

Onnettomuuspaikan ympärillä oli hiljaista ja järkyttynyt tunnelma perjantaina. Asukkaat surevat kesäpäivänä hukkunutta lasta.

Emman lampi on kaivettu kostealle alueelle 1990-luvun alussa ja syvennetty kunnan toimesta myöhemmin. Se on asuinalueen suosittu uimapaikka lapsille, mutta pulahtaa syvän lammen vilpoiseen veteen joskus aikuisetkin.

7.6.2019 22:31

Kahdeksan aikaan helteisenä torstai-iltana kolmen teinin uintiretki Punkalaitumella Emman lammessa päättyi alle 15-vuotiaan tytön painumiseen veden alle.

Hänet saatiin lammesta ylös ja elvytys kesti pitkään ennen pelastushelikopterikuljetusta Turun yliopistolliseen sairaalaan, missä uhri kuitenkin menehtyi.

Emman lampi on idyllinen, 1990-luvun alussa omakoti- ja rivitaloasuntoalueen keskelle rakennettu syvä virkistyslampi, jota vielä syvennettiin joitain vuosia sitten. Onnettomuuspaikan ympärillä oli hiljaista ja järkyttynyt tunnelma perjantaina.

Kunnan hallintojohtaja Oili Mölsä ja ex-kansanedustaja Martti Mölsä ovat asuneet aivan lammen läheisyydessä 30 vuotta.

- Kyllä tämä järkyttää naapurustoa ja koko Punkalaidunta, lampi on meille rakas virkistyspaikka. Meidänkin tytöt uivat lapsena lammessa, Oili Mölsä ottaa osaa uhrin omaisten ja kavereiden suruun.

VTT:n eläkkeellä oleva tutkija Pertti Hynnä asuu asuu aivan lammen lähellä ja kuuli pihaansa aamupäivällä uimassa olleiden lasten iloisia ääniä.- Elämä jatkuu, mutta kyllähän nuoren ihmisen kuolema näin traagisesti kotilammella järkyttää.

Asukkaat surevat

Entinen taksiautoilija Pertti Mäkelä asuu myös naapurissa ja hänellä on järkyttävä kokemus lammesta aivan 1990-luvun alusta.

- Lampi oli silloin juuri kaivettu tälle kosteikolle ja vein 3-vuotiaan tyttäreni uimaan, kun uimarengas valui lapsen ympäriltä pois ja sain juuri ja juuri kiinni tytöstä ennen vajomaista. Lampi on syvä, sitä syvennettiin tässä joitain aikoja sitten vielä lisää, Mäkelä kertoo.

VTT:n eläkkeellä oleva tutkija Pertti Hynnä asuu kuusiaidan takana ja kertoo alueen olevan järkyttynyt torstai-illan tragediasta.

- Kuulin kyllä lammelta perjantaina jo lasten ääniä aamupäivällä ja loiskintaa, mutta kovin surullinen asia. Lampi on ollut sympaattinen virkistyspaikka, olen nähnyt siinä avantouimareitakin joskus, Hynnä kertoo.

Matti -isä oli ulkoiluttamassa Lumi -tytärtä aivan lammen lähettyvillä. - Olen järkyttynyt, kun lammesta on niin paljon mukavia muistoja. Otan osaa suruun, isä sanoi.

Kova huuto kuului

Lammen rannalla asuu 36 vuotta ambulanssia alueella ajanut sairaanhoitaja Pertti Pälä, joka oli onnettomuushetkellä pihatöissä ja katseli ensiaputoimia pihastaan.

- Kuului nuoren ihmisen kova, hysteerinen huuto ja sitten näin ihmisiä, aikuisiakin nuorten ympärillä ja näin kun uhria kannettiin vedestä ylös.

Pian tuli apuun palokunta, ambulanssi ja sitten myöhemmin helikopteri.

– Kun siinä oli apua, en mennyt sekaan auttamaan, minua ei tarvittu. Kaikki tapahtui arviolta siinä kello 19.30 -21 välillä, Pälä kertoo.

Hän on asunut alueella vuodesta 1985 ja pitää aluetta rauhallisena. Seudulla asuu niin lapsiperheitä kuin eläkeläisiäkin.

Helle jatkui vielä perjantaina iltapäivällä 30 asteen lukemissa Punkalaitumella, mutta lammessa ei uitu enää.

- Järkyttävää on, kun nuori ihminen kuolee ja paikka on alueen suosittu virkistyspaikka, josta monella on kauniita muistoja, Oili Mölsä tiivistää seutulaisten surua.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: