Valtakunnansyyttäjänvirasto: Kansanedustaja Hussein al-Taeen tapaus on siirretty poliisille - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Valtakunnansyyttäjänvirasto: Kansanedustaja Hussein al-Taeen tapaus on siirretty poliisille

Valtakunnansyyttäjänvirasto pyytää poliisia selvittämään, onko SDP:n kansanedustajan Hussein al-Taeen Facebook-kirjoituksista syytä aloittaa esitutkinta.

Sdp:n kansanedustajan Hussein al-Taeen toiminnasta on kanneltu myös oikeuskanslerille.

2.5.2019 12:04

Valtakunnansyyttäjänvirastoa on pyydetty selvittämään, onko sdp:n kansanedustaja Hussein al-Taee syyllistynyt rikokseen julkaistessaan Facebookissa muun muassa homoja, juutalaisia, somaleita ja sunneja panettelevia ja solvaavia kirjoituksia.

Valtionsyyttäjä Anu Mantila vahvistaa tiedon.

– Valtakunnansyyttäjänvirasto on siirtänyt poliisin harkittavaksi, tuleeko asiassa toimittaa esitutkinta, Mantila sanoo.

Itä-Suomen yliopiston rikosoikeuden professorin Matti Tolvasen mukaan al-Taeen kirjoitukset täyttävät rikoksen tunnusmerkit.

– Kyllä tuollaisia lausumia on tutkittu kiihottamisena kansanryhmää vastaan. Kun laki sanoo, että jos henkilö panettelee, uhkaa tai solvaa, niin mitäs muuta nuo ovat?

Tolvasen mukaan kysymys on siitä, ovatko al-Taeen kirjoitukset rikoksena vanhentuneet. Al-Taeen julkisuudessa olleet kirjoitukset ovat vuosilta 2011–2015.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut