Liivijengit tienasivat vankien huumeidenkäytöllä vähintään 2–9 miljoonaa euroa viime vuonna - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Vangin vapauden lisärajoittamiseen ei riitä tieto, että hänellä on sisällään 15 000 euron arvosta Subutexia – Liivijengit tienaavat vankien huumeidenkäytöllä miljoonia

Rikosseuraamuslaitos ei ole arvioinut asiaa valtakunnallisesti. Vankiloissa liikkuvien huumeiden määrä on räjähtänyt käsiin. Risen mukaan nykyresursseilla rikosten estäminen suljetuissa vankiloissa on hyvin hankalaa, avolaitoksissa jopa mahdotonta.

Muoviset kindermunat ovat yleisin tapa salakuljettaa vankiloihin huumausaineita kehon sisällä ja myös muurin yli. Yhteen munaan mahtuu 60–70 huumetablettia. Subutexia on imeytetty myös Aku Ankkoihin, sillä sen väri uppoaa lehden sävyihin.

26.6.2019 19:03

Helsinki

Vankiloiden huumekauppa Suomessa tuotti viime vuonna rikollisille liivijengeille vähintään 2–9 miljoonan euron rikoshyödyn.

Summa perustuu laskelmiin, jotka Lännen Media teki vankiloiden huumetakavarikkojen määrien ja onnistumisarvioiden sekä huumeiden vankilahintojen pohjalta. Laskelmassa huumeiden vankilahinnat on arvioitu selvästi alakanttiin.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut