Jouni Mölsä presidentin viestintäpäälliköksi - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Ulkoministeriön viestintäjohtaja Jouni Mölsä presidentin viestintäpäälliköksi – "Pyyntö tuli yllätyksenä"

Jouni Mölsä on syntynyt Savonlinnassa.

9.8.2019 16:21

Presidentti Sauli Niinistön uudeksi viestintäpäälliköksi on nimitetty kauppatieteiden maisteri Jouni Mölsä.

Mölsä aloittaa viestintäpäällikön tehtävässä ja kabinetin jäsenenä syyskuun alussa. Aiemmin tehtävässä toiminut Katri Makkonen siirtyy syyskuussa Yleisradion A-studion juontajaksi.

Vuonna 2012 ulkoministeriön viestintäjohtajana aloittanut Mölsä on tällä hetkellä komennuksella Euroopan unionin neuvoston pääsihteeristössä Brysselissä.

Presidentin pyyntö tuli hänelle yllätyksenä.

– Pyyntö tuli yllätyksenä, koska olin siirtynyt kesäkuun alussa Brysseliin. Ylpeänä ja odottavaisena otan paikan vastaan. Suomelle on hieno tehdä töitä, Mölsä kertoo.

Hän on toiminut aiemmin muun muassa lehdistöneuvoksena Suomen Lontoon-suurlähetystössä ja radiotuottajana BBC:llä. Mölsä on valittu Vuoden viestintäammattilaiseksi vuonna 2016.

Tasavallan presidentti on Mölsälle tuttu töiden kautta. Hän toimi politiikan toimittajana Helsingin Sanomilla samaan aikaan kuin Niinistö oli valtiovarainministeri.

Mölsä kuvailee uutta nimitystä jatkumoksi ulkoministeriön viestintäjohtajan työhön. Uusi tehtävä on hänen mukaansa fokusoituneempi kuin ulkoministeriössä.

– Suomella on hirveän selkeä ulkopoliittinen linja. Haluan uudessa tehtävässäni tukea presidenttiä sen linjan ja hänen näkemystensä esille tuomisessa, Mölsä kertoo.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos